Tung start på slutspelet för Frölunda – i brygga direkt

Det såg ut att bli en pangstart för Frölunda mot Malmö. Men Oscar Alsenfelt ville annat och räddade sitt Malmö.

ANNONS
|

Åtta lag drömmer som att få vinna SM-bucklan när kvartsfinalerna nu är igång. För spelarna i Frölunda blev det tydligt vad fansen vill ha inför nedsläpp.

”Kämpa, kämpa för SM-guld”, var budskapet.

Ett budskap som spelarna verkligen verkade ta till sig för Joel Lundqvist delade ut två proppar i första bytet. Simon Hjalmarsson frispelade Jan Mursak men Oscar Alsenfelt räddade.

LÄS MER:Skicka domarna på kurs i NHL, tack

Alsenfelt fortsatte efter det att rädda puck efter puck. Carl Grundström försökte, Jan Mursak försökte på nytt och Victor Olofsson var nära han med – men Alsenfelt räddade.

– Vi måste få in lite mer trafik på kassen, han är bra på en mot en, säger Victor Olofsson till C More.

ANNONS

Släppte in två snabba

När Jan Mursak tappade pucken i offensiv zon var det istället nära att Daniel Zaar kunde ge gästerna från Malmö ledningen men Johan Gustafsson var med på noterna.

LÄS MER:Rönnberg nöjd – trots förlust

Att det var slutspelshockey i Scandinavium var tydligt den här kvällen. Särskilt i slutet av den första perioden när Simon Hjalmarsson fick en crosschecking i ansiktet och domarna Linus Öhlund och Patrik Sjöberg friade – vilket fick visselorkanen att dra igång på läktarna i Scandinavium.

Den andra perioden började som den första. Frölunda sköt skott efter skott medan Oscar Alsenfelt fortsatte att storspela. Värre skulle det bli när Lars Bryggman kunde valla in pucken för gästerna via ryggen på Johan Gustafsson.

LÄS MER:De var bäst i Frölunda – när det blev förlust direkt

Dryga minuten senare var det dags igen.

Matt Donovan och co blev lite för ivriga och Malmö kom tre-mot-noll och då snärtade Robin Alvarez dit pucken i krysset.

Skyttekungen reducerade

Vem som väckte liv i matchen igen för Frölunda? Jo, Victor Olofsson såklart. Vem som spelade fram skyttekungen? Jo, Ryan Lasch.

I den tredje perioden skulle Oscar Alsenfelt ha turen på sin sida. I powerplay klippte målkungen till men stolpen stod i vägen och agerade istället bästa vän åt Alsenfelt.

LÄS MER:Alsenfelt – mardrömmen för Frölunda

Ramen skulle rädda Oscar Alsenfelt även när Carl Grundström avlossade stora bössan. Den här gången var det dock inte stolpen utan ribban som räddade Alsenfelt.

ANNONS

Någon vidare start på slutspelet blev det inte för Rönnberg och hans spelare. Nu är det istället kniven på strupen då det måste bli minst en seger nere i Malmö om det ska bli avancemang istället för respass direkt i kvartsfinalsserien.

ANNONS