Tung förlust för Frölunda borta mot Brynäs

Frölunda föll tungt borta mot Brynäs. Hemmalaget vann rättvist och kunde till slut vinna med 4–1.

|

Frölunda hade två raka segrar och var SHL:s formstarkaste lag sett till de elva senaste omgångarna. Men mot Brynäs tog det stopp trots drygt 700 bortasupportrar på plats uppe i Gävle.

Roger Rönnbergs lag började bra men skulle ändå släppa in första målet. Pontus Widerström blev utvisad 2+2 efter en slashing mot målvakten David Rautio samt ett slagsmål. En utvisning som Roger Rönnberg tydligt visade vad han tyckte om i båset.

BETYG: De var bäst när Frölunda föll mot Brynäs

I det powerplay som följde kunde Brynäs ta ledningen när Kevin Clark vallade pucken i mål via John Nyberg som satte pucken i mål bakom Johan Gustafsson. Innan den glädjen hos hemmalaget hade hunnit lägga sig frispelades Jesper Boqvist som snärtade in 2–0 bakom Johan Gustafsson som inte lyckades nypa pucken.

– Vi kom ut bra och hade ett par bra byten. Sen gick vi bort oss på ett par kontringar annars var det en ganska jämn period, säger Joel Lundqvist till C More.

I den andra perioden började det desto bättre. Efter endast 50 sekunder slog Victor Olofsson till när han satte dit pucken bakom David Rautio. Något som innebär att målmaskinen gjort mål i fem raka.

Frölunda var också nära att kvittera när både Victor Olofsson och Simon Hjalmarsson prickade ribban.

Matchstraff för Lundqvist

Istället kunde Jesper Jensen utöka till 3–1 för Brynäs i slutet av den andra perioden. Något som helt klart inte var vad Rönnberg och co hade hoppats på.

– Vi behöver studsa tillbaka, säger Victor Olofsson till C More.

I slutet av den tredje perioden hettade det till rejält när Jonathan Granström och Joel Lundqvist rök ihop i ett rejält slagsmål. Något som fick domarna skicka iväg bägge spelarna ner i omklädningsrummen.

Drew Miller ville även han noteras i målprotokollet och satte dit 4–1 för sitt Brynäs. Ett mål som blev matchens sista och innebar ännu en hemmaseger för Brynäs och en knäpp på näsan för Frölunda.