Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/15

Tung förlust för Frölunda borta mot Brynäs

Frölunda föll tungt borta mot Brynäs. Hemmalaget vann rättvist och kunde till slut vinna med 4–1.

Frölunda hade två raka segrar och var SHL:s formstarkaste lag sett till de elva senaste omgångarna. Men mot Brynäs tog det stopp trots drygt 700 bortasupportrar på plats uppe i Gävle.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Roger Rönnbergs lag började bra men skulle ändå släppa in första målet. Pontus Widerström blev utvisad 2+2 efter en slashing mot målvakten David Rautio samt ett slagsmål. En utvisning som Roger Rönnberg tydligt visade vad han tyckte om i båset.

BETYG: De var bäst när Frölunda föll mot Brynäs

I det powerplay som följde kunde Brynäs ta ledningen när Kevin Clark vallade pucken i mål via John Nyberg som satte pucken i mål bakom Johan Gustafsson. Innan den glädjen hos hemmalaget hade hunnit lägga sig frispelades Jesper Boqvist som snärtade in 2–0 bakom Johan Gustafsson som inte lyckades nypa pucken.

– Vi kom ut bra och hade ett par bra byten. Sen gick vi bort oss på ett par kontringar annars var det en ganska jämn period, säger Joel Lundqvist till C More.

I den andra perioden började det desto bättre. Efter endast 50 sekunder slog Victor Olofsson till när han satte dit pucken bakom David Rautio. Något som innebär att målmaskinen gjort mål i fem raka.

LÄS OCKSÅ: NHL-klubben bakom Olofssons succé

Frölunda var också nära att kvittera när både Victor Olofsson och Simon Hjalmarsson prickade ribban.

Matchstraff för Lundqvist

Istället kunde Jesper Jensen utöka till 3–1 för Brynäs i slutet av den andra perioden. Något som helt klart inte var vad Rönnberg och co hade hoppats på.

– Vi behöver studsa tillbaka, säger Victor Olofsson till C More.

I slutet av den tredje perioden hettade det till rejält när Jonathan Granström och Joel Lundqvist rök ihop i ett rejält slagsmål. Något som fick domarna skicka iväg bägge spelarna ner i omklädningsrummen.

LÄS OCKSÅ: "Han åker och nafsar och till slut blev det som det blev"

Drew Miller ville även han noteras i målprotokollet och satte dit 4–1 för sitt Brynäs. Ett mål som blev matchens sista och innebar ännu en hemmaseger för Brynäs och en knäpp på näsan för Frölunda.

Läs mer om Frölunda Indians
Mest läst