Tuff avstängning för Frölunda-backen

Frölundas Oscar Engsund åkte på ett matchstraff mot Leksand efter en knätackling på Tobias Forsberg. Nu har han fått sin dom – han stängs av i fem matcher.

ANNONS
|

Den tuffe backen som hämtades från Oskarshamn inför säsongen delade ut en ful knätackling på Tobias Forsberg och fick sätta sig i båset.

Men domarna, Patrik Sjöberg och Mikael Sjöqvist valde att ge Engsund matchstraff för knätacklingen och Engsund fick ta klivet ner i omklädningsrummet.

– Jag hoppas att han mår bra. Jag ser den en gång på jumbotronen och det ser ut som en utvisning. Jag måste titta på den igen innan jag kan uttala mig. Men jag gillar inte att vi sätter oss i den situationen. Jag fortsätter att hävda att vi vill ha våra spelare tillgängliga – inte avstängda, säger Roger Rönnberg.

ANNONS

Oscar Engsund var efter tacklingen ångerfull.

– Jag är djupt ångerfull för att det blev som det blev. Min intention var inte att skada någon, säger han och fortsätter.

– Jag skrattar verkligen inte åt någon tackling. Jag skrattar åt det som Leksands-bänken skriker åt mig.

Vad skriker de till dig?

– Det vill jag inte kommentera.

Under fredagsmorgonen blev han anmäld till disciplinnämnden och ett par timmar senare kom domen mot Engsund. Backen stängs av i 5 matcher och får böta 18 400 kronor för tacklingen på Tobias Forsberg. Disciplinnämnden listar tre anledningar till domen.

– Tacklingen är vårdslös.

– Förseelsen innebär typiskt sett stor skaderisk och motspelaren blev också skadad.

– Det rör sig om återfall.

ANNONS