Trejderna NHL-fansen aldrig glömmer

ANNONS
|

En väldokumenterad och omtalad trejd skeddemellan Philadelphia Flyers ochQuebec Nordiques i början av 1990-talet. Eric Lindros hade huvudrollen i affären, som skulle komma att påverka NHL i många år framöver. Och starkt bidra till att den sistnämnda organisationen några år senare vann två Stanley Cup-titlar.

Bottenlaget Quebec Nordiques valde Lindros som etta i draften 1991. Men den hajpade supertalangen vägrade att spela för klubben och tvingade fram en trejd.Det blev en affär med Philadelphia – som fick offra mycket för att få den väldige kanadensaren.

Vann Stanley Cup

Quebec fick sex spelare, ett draftval och pengar – i utbyte mot Lindros. En av spelarna som kom till klubben var Peter Forsberg. Något år senare flyttade organisationentill Colorado och blevAvalanche.

ANNONS

Forsberg och de andra spelarna som kom från Philadelphia utgjorde en stor del av stommen i den nya klubben och 1996 och 2001 lyckades Colorado vinna Stanley Cup.

Hur det gick för Lindros och Philadelphia? Kanadensaren gjorde några bra säsonger i klubben och poängmässigt blev hans poängfacit i NHL klart godkänt. Men Flyers tvingades ge upp för mycket för hans namnteckning och laget var inte tillräckligt bra för att bli mästare.

Calgarys ofattbara miss

Forsberg-Lindros-trejden är förstås gigantisk och avgörande för klubbarnas moderna historia. Men det finns flera andra byten som i dag känns märkligare.

Hur kunde Calgary Flames missa Brett Hulls talang för att göra mål? Klubbens släppte iväg skarpskytten till St Louis, mot två spelare som definitivt var på nedgång.

I bildspelet högst upp i artikeln finns 17 av NHL-historiens värsta trejdmissar, eller genidrag, beroende på hur man ser det.

ANNONS