Tre Kronor-stjärnorna står upp mot sexuella övergrepp

Här står Tre Kronor-stjärnorna upp mot sexuella övergrepp inom idrotten - mitt under pågående hockey-VM. William Nylander laddade på måndagen upp en Instagrambild där han tillsammans med Joel Eriksson Ek och Jonas Brodin poserar i t-shirts med kampanjnamnet "Inte ensam, aldrig glömd" tryckt på bröstet.

ANNONS
|

Kampanjen ”Inte ensam, aldrig glömd" startades avErik Grönbergför att uppmärksamma övergrepp mot barn. Inspirationen för kampanjen fick han efter att ha läst Patrik Sjöbergs uppmärksammade bok där den förre friidrottsstjärnanberättade om de övergrepp han utsatts för som barn.

LÄS OCKSÅ:Frölunda-stjärnorna kampanjar mot sexuella övergrepp

Flera kändisar ställde sig bakom kampanjen. DäriblandFrölunda-spelarnaSebastian Stålberg,Robin Figren och Mats Rosseli Olsen som poserade med kampanjens t-shirts på Instagram i november.

– Det var en ”no-brainer” för oss. Självklart att ställa upp och jag hoppas det kan hjälpa någon. Det är viktigt att få ut det här budskapet i media, i sociala medier och visa för de som har drabbats att de inte är ensamma. Att det inte är deras fel, sa Sebastian Stålberg till GP.

ANNONS

LÄS OCKSÅ:Idrottsprofiler går ihop mot pedofili: "Vi måste börja prata om det"

Nu får kampanjen stöd av Tre Kronor. Landslagsspelarna William Nylander, Joel Eriksson Ek och Jonas Brodin tog under måndagen en paus från hockeyn under VM i Köln för att posera med liknande tröjor på Instagram.

Sexuella övergrepp inom idrotten är något som uppmärksammats stort under de senaste åren. Nyligen startade ett antal sportprofiler"Idrottsbrevet" – som ska hjälpa föreningar i arbetet mot brotten.

ANNONS