Tre Kronor-stjärnan mitt i terrorn

En lastbil körde rätt in i folkmassan vid strandpromenad i Nice. Terrordådet hade under fredagen bragt 84 människor om livet. Djurgårdens Calle Ridderwall är på semester i Nice och berättar för Expressen om skräcken i den franska kuststaden. - Hundratals människor kom springande i full panik, säger han till tidningen.

ANNONS
|

Frankrike och Europa skakas av ännu ett blodigt terrordåd. Över 80 personer uppges ha avlidit och ytterligare knappa 20 personer vårdas på sjukhus sedan en man kört en lastbil rätt in bland människor på strandpromenaden Promenade des Anglais i Nice.

Flera svenskar var på plats i staden vid Franska Rivieran när dådet skedde. En av dem är Djurgårdens SHL-proffs Calle Ridderwall som var på semester i staden tillsammans med hustrun Hannah.

Efter att ett stort fyrverkeri avslutats vid stranden gick paret upp från vattnet till gamla staden. Snart märkte de att något hade hänt.

– Det gick en minut, sedan ställde sig alla upp och gick till räcket och kollade ner på gatan. Då kommer hundratals människor springande i full panik. Ägaren sa att det inte var någon fara. Sedan började folk se på sina mobiler att det varit en lastbil, säger Ridderwall till Expressenoch fortsätter:

ANNONS

– Allt på gatan blev nerstängt. Restauranger stängde in sina gäster och militärpolis marscherade längs gatan i formation och pekade med sina vapen nerför gatorna. Det var overkligt.

ANNONS