Tim Söderlund har inte fått det att lossna i Frölunda

Med två poäng på 15 matcher har Tim Söderlund, 20, haft en tung start i nya klubben Frölunda. Senast mot Malmö fick forwarden inte ett endaste byte under hela den tredje perioden.
– Skulle jag fått bestämma hade jag spelat i 20 minuter, säger han.

ANNONS
|

8:34.

Det var vad den totala istiden landade på för forwarden Tim Söderlund när mötet med Malmö i torsdags hade nått sitt slut.

Något som är drygt fyra minuter mindre än vad han snittat under säsongsinledningen

Med den noteringen spelade han minst av alla i Frölunda och under den tredje perioden var 20-åringen inte ute på isen en endaste gång.

– Det gäller ju att ta det man får. Det är ju klart att man vill spela mer, men det är tränarna som bestämmer. Men som sagt, man får vad man får och det var skönt att vi kunde slå Malmö.

ANNONS

Sa någon av tränarna till dig att du inte skulle spela mer?

– Jag hörde ingenting.

Blir man inte frustrerad av att sitta på bänken och inte få komma ut under en hel period?

– Det är klart man alltid vill in. Skulle jag fått bestämma hade jag spelat i 20 minuter, men så är det inte alltid.

Tränare Roger Rönnberg förklarar varför den snabbe 20-åringen inte fanns med på isen under hela den avslutande perioden mot Malmö senast.

– Bänkning vill jag inte kalla det. Av de 13 forwards vi har spelar vi alltid de som är hetast i slutet av en match. Leder vi en match spelar vi med defensiva forwards och ligger vi under spelar vi med offensiva forwards som kan bryta mönster framåt. Tim är ju i första hand en mönsterbrytare och leder man med 2-0 är det inte det som är det viktigaste.

Poängen har uteblivit

Säsongens 15 inledande matcher har resulterat i två poäng - båda via mål. Ett faktum Söderlund inte ägnar för mycket tid att grubbla över.

– Jag försöker att inte tänka på det alls. Vi vinner mycket nu och går bra med laget, samtidigt som jag känner att jag utvecklas.

ANNONS

Han fortsätter:

– Man kanske tänker på det då och då, men det är inget jag lägger fullt fokus på.

Gör du något speciellt för att få produktionen att lossna?

– Jag försöker alltid träna på mitt skott, skjuta snabbt och ta in pucken på kassen mer. Sen är det ju det att man måste få lite flyt med sig och få in några puckar också. Det är lite det som behövs, att få en liten brytpunkt.

"Många som bara ser det färdiga resultatet"

Av allt att döma kan Söderlund känna sig fortsatt lugn – Roger Rönnberg tittar inte bara på poängproduktionen. Han berättar att han för en ständig dialog med samtliga spelare om vad som kan bli bättre, men vad han och Tim Söderlund diskuterar vill Frölundatränaren inte gå in på.

– Det är inget vi pratar om utåt om jag ska vara helt ärlig. Det jag och en spelare pratar om i detaljer stannar mellan mig och spelare. Det är många som studerar oss utifrån som bara ser det färdiga resultatet, om man gör mål eller inte gör mål. Om man vinner match eller förlorar match, medans vi som jobbar mitt i det är i en process framåt hela tiden.

Rönnberg drar även paralleller till Ryan Lasch som, efter en trög start, har fullkomligt exploderat och stått för 12 poäng de sex senaste matcherna.

ANNONS

– Det är resultat och det kan gå upp och ned. Det är precis som när Ryan Lasch gick torr för ett tag sedan, vi diskuterade inte det så mycket utan vi ser hur vi kan göra spelarna bättre. Han (Tim Söderlund) är en ung spelare som vill producera mer. Samtidigt är hans personbästa nio mål på en säsong och nu har han gjort två, så ska man vara positiv så är ju det ganska bra.

ANNONS