Thomas fick pucken i huvudet: "Blödde en hel del"

Thomas Överdahl träffades av en puck i huvudet under CHL-finalen i Frölundaborg.… – Det var tur i oturen att pucken inte tog längre ner, säger han.

ANNONS
|

Det var fyra minuter kvar av CHL-finalen mellan Frölunda och Sparta Prag. För Thomas Överdahl som har seriekort i Scandinavium blev det en sittplats på rad 3. I en tilltrasslad situation så rensas pucken upp på läktaren och träffar Thomas i huvudet.

– Jag blödde en hel del direkt. Tog mig ut i gången vid läktaren och fick då rådet att åka direkt till sjukhuset för att sys. Men jag valde att bli sydd av Frölundas läkare. När jag låg där och bli sydd så gjorde ju Frölunda mål och det missade jag. Men jag fick åtta stygn, säger Överdahl.

ANNONS

Efter den otäcka händelsen har han försökt ta reda på vad som gäller med försäkringar och liknande.

– Sen vill jag ju ha reda på vad det finns för försäkring när sådant här händer. Det är ju inte första eller sista gången en puck hamnar på läktaren. Det var tur i oturen för mig att pucken inte tog längre ner, då hade den kunnat träffa i ögat eller tänderna. De följderna kan jag knappt tänka på, säger han och fortsätter.

– Men jag har haft huvudvärk i flera dagar, svårt att se, svullna ögon och svårt att sova.

Frölundas ordförande Mats Grauers beklagar det inträffade.

– Det är extremt tråkigt att det hände. Det är inget som vi inte tagit på största allvar. Nummer ett för alla har varit att ta reda på vad som verkligen gäller. Där har vi kontaktat vårt eget försäkringsbolag och även SHL. Där står vi nu och utreder vad som gäller. Det är fortfarande oklart, säger han och fortsätter.

– Men för mig är det här en viktig fråga. "Vad är det som gäller för svensk publik?". Det är inte bara hockey där en puck kan hamna på läktaren. Vad gäller för golfen? fotbollen? Det är något vi behöver se över inom svensk idrott.

ANNONS

Ganska bra att pucken inte tog värre?

– Det har ingen betydelse. Vi måste ta reda på vad som gäller för svensk publik och vår publik. Vi måste kunna upplysa publiken om vad som gäller. Även om det är extremt beklagligt att det hände så kanske detta var bra på ett sätt. Vi fick oss en väckarklocka och det här är något som vi ska ta tag i.

– Mig veterligen har det inte varit någon liknande diskussion tidigare. Jag får erkänna att jag inte tänkt på vad som gäller om en puck åker upp på läktaren och träffar en åskådare. Men vi har talat med Thomas och haft ett långt snack. Nu hoppas vi bara att vi ska kunna ta reda på vad som verkligen gäller, säger Grauers.

ANNONS