Svenskstjärnan om svackan: "Det är nästan bara skönt"

Han ses som en av världens bästa backar. Men när Erik Karlsson i natt slog till med två assists i mötet med Pittsburgh så bröt han en liten poängsvacka. – Det har varit en liten torka, men ärligt talat bryr jag mig inte längre, säger han till Aftonbladet.

ANNONS
|

Erik Karlsson brukar alltid omnämnas som en av världens bästa hockeybackar varje år när det närmar sig prisutdelningar. Den offensivt skickliga backen brukar ösa in poäng och har gjort så även i år. Men inför nattens möte med Pittsburgh hade Karlsson varit poänglös i fyra raka matcher – innan han slog till med två framspelningar.

– Ja, det har varit en liten torka, men ärligt talat bryr jag mig inte längre. Så länge vi vinner spelar det ingen roll. Det är nästan bara skönt, säger han till Aftonbladet.

För Karlsson och Ottawa blev det en tung skalp när laget slog Pittsburgh med 4–1. Segern gör att laget fortsätter i topp av ligan. Efteråt var Karlsson väldigt nöjd med lagets insats.

ANNONS

– Ja, det var en bra match. Jag tycker vi höll i det från start. De är ju bra och skapar sina chanser, men vi gav dem ingenting gratis, säger Erik Karlsson till Aftonbladet.

– Överhuvudtaget måste jag säga att vi är väldigt bra defensivt i år. Vi spelar riktigt tajt. Det är den verkligt stora skillnaden mot ifjol.

ANNONS