Svenskar till historisk final

Nashville är vidare till sin första final i NHL. Colton Sissons gjorde tre mål, och Filip Forsberg ett, när laget besegrade Anaheim med 6–3, i det sjätte semifinalmötet mellan lagen. – Det här har jag drömt om sedan jag lärde mig vad hockey är för nånting. Men jag tänker vara tråkig och påpeka att det bara ett mål på vägen, säger Filip Forsberg till Sportbladet.

|

Filip Forsberg var framme och satte 5–3 målet med drygt två minuter kvar av matchen. Nashville gjorde tre mål i matchens sista minuter och tog hem den sjätte semifinalen med besked, efter att det i mitten av tredje perioden stod 3–3.

Colton Sissons, som utsågs till matchens bästa spelare, hade då gjort två mål.

Pontus Åberg, Filip Forsberg och Calle Järnkrok var samtliga inblandade i Sissons målfest.

Åberg, även han uppmärksammad för sina insatser, noterades för assist både vid Sissons 2–0-mål i mitten av den första perioden och när han drygade ut hemmalagets ledning till 3–1 i början av den tredje.

Pekka Rinne gjorde 38 räddningar i Nashville-målet.

Nashville vann i och med segern semifinalserien, som spelas i bäst av sju, med 4–2.

Nu återstår att se om Nashville får möta Ottawa eller Pittsburgh i finalen. Det står 2–3 i matcher till Pittsburgh som har chans att avgöra när lagen möts i en sjätte semifinal natten mot onsdag svensk tid.