Sundströms skottshow avgjorde prestigemötet

Det sägs att solen alltid skiner i Karlstad. Så vad passar bättre än att en kille med smeknamnet Sunny avgör?

ANNONS
|

I det slutspel som slutade med guld för Frölunda i våras var Johan Sundström den allra bäste spelaren. Men visst är centern snäppet vassare nuförtiden?

– Ja, det tycker jag, säger Sundström själv sedan han avgjort rivalmötet mot Färjestad i sudden.

Spel fyra mot tre, matchens första numerära överläge för Frölunda – och Sundström fick tid på sig. Han tog något skär inåt, siktade, slagskottade – pang upp i nätet bakom Stefan Steen i hemmalagets kasse.

– Den satt fint i bortre! Jag får ju en bra passning och kan vandra in och skjuta, ler Sundström när tv-kamerorna intervjuar honom mot en reklamförsedd vägg direkt efter matchen.

ANNONS

Men vad är orsaken till förbättringen? En bra sommar, med ordentlig träning.

– Jag har fått köra på och tycker att jag är starkare på alla plan, säger Sundström – som med det matchavgörande målet är uppe på sju mål – och totalt har 18 poäng efter just 18 matcher.

Imponerande av killen som i USA fick smeknamnet Sunny.

Naturligtvis är det en ny flygresa över Atlanten som Sundström siktar på – och det har han gång efter gång varit tydlig med. Redan i somras var det nära, men då vägrade förra klubben New York Islanders att släppa ifrån sig rättigheterna.

Hans kedja, där även Carl Grundström och pånyttfödde Robin Figren ingår, var återigen den bästa för kvällen.

Grundström har en jäkla förmåga att vara på rätt ställe – och ordnade två nya mål.

Färjestad hade annars inledande tre powerplay – och var efter dessa tre 100-procentigt effektiva. Två mål och en assist av förre frölundaiten Johan Ryno – och vid tredje numerära överläget hade nye Sean Bergenheim tacklat ut sig för matchen.

Det såg inte särskilt fult ut, men finländarens armbåge och arm träffade Oskar Steen på näsan – och det lär bli en lång avstängning även här. Frölundas femte för säsongen ...

ANNONS

Det var i det läget 3–1 till hemmalaget från Karlstad.

Men Frölunda har något speciellt, även i den här upplagan. Backen Jonathan Sigalet sköt, Carl Grundström styrde in sin andra puck för dagen. Och strax därefter fixade Sigalet själv kvitteringen.

Det såg ut som om Joel Lundqvist petade in sargreturen, men det var Färjestads keeper Stefan Steen som själv drog in den …

Och väl i sudden var det alltså dags för Sunny Sundströms skottshow.

ANNONS