Sanslös dramatik när Frölunda vände och vann

Frölunda är nere för räkning – men inte utslaget. 1–3 blir 5–4 mot Lugano – och en rejäl boost för självförtroendet.
– För varje vändning är du starkare nästa gång, pustar Roger Rönnberg efteråt.

ANNONS
|

En bit i den andra perioden fipplar Frölundas keeper Johan Gustafsson med pucken framför eget mål … och helt plötsligt har Jani Lajunen öppet mål.

Den chansen missar förstås inte den finske storstjärnan i Lugano – och på resultattavlan i Frölundaborg lyser siffrorna i ilsket rött.

1–3.

Där och då är Frölunda, återigen, utslaget i åttondelsfinalen av Champions Hockey League.

Men Frölunda HC har vänt matcher förr den här säsongen – och gör det en gång till. Det blir 5–4 till slut i en match där Ryan Lasch gör två mål och två assists. Han slår in det matchvinnande målet efter en oerhört läcker passning av Rhett Rakhshani.

ANNONS

LÄS MER:Teamet bakom Rönnberg – följ med in i Frölundas inre

– Det är väldigt starkt av killarna hur de hanterar tredjeperioden! Jag tjatar hela tiden om den här karaktären i laget – och den finns där i den här upplagan av Frölunda. Och nu börjar det växa fram en stark tro på det vi gör också. För varje vändning är du starkare nästa gång i ett underläge. Det är bra läropenningar, säger Frölundas coach Roger Rönnberg.

Tror du på vändning vid 1–3-underläge – och storspel av lettiske keepern Elvis Merzlikins?

– Det är mycket hockey kvar – och det finns mycket att påverka, mycket att göra bättre ...

Men helt nöjd är Roger Rönnberg förstås inte.

– Nä, ärligt talat gjorde vi en mycket bättre match nere i Schweiz. Det här är en typisk CHL-match. Det är en annan hockey, mycket öppnare.

LÄS MER:Lasch gjorde det han är bäst på – tog Frölunda vidare

"Rädda är vi inte!"

Nu väntar Kometa Brno från Tjeckien i kvartsfinal – och det ett motstånd som innebär respekt.

– Vi har precis gått igenom deras laguppställning – och halva laget har spelat i det tjeckiska landslaget. Så det är ett väldigt bra lag, som har gjort tio mål på finska Tappara över två matcher. Vi är förvarnade. Det ska bli kul!

Lite rädsla – eller åtminstone respekt?

– Rädda är vi inte! Men respekt ska vi ha. De här tjeckiska lagen har fått hem många spelare som inte är i Ryssland och inte är i NHL. Tjeckisk hockey har medvind på det sättet, det finns många skickliga lag.

ANNONS

LÄS MER:Mustonen äntligen tillbaka – nära att bli målskytt

Med segern får Frölunda en boost in i veckan, den som avslutas med dubbelmatch mot Färjestad hemma på fredag och borta på lördag.

– Det hade givetvis varit deppigt och oerhört tråkigt att åka ut i åttondelen, som vi gjorde i fjol. Det ger energi att vinna. Det ska vi aldrig underskatta, säger Rönnberg – som kommer att anpassa intensiteten i träningen under resten av veckan för att spelarna ska vara så fräscha som möjligt till dubbelmötet.

Fredagens match är redan nu slutsåld – vilket innebär 12 044 i Scandinavium.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS