Stjärnans kritik: "Finland är bättre än oss stora delar"

Efter två segrar på två matcher har Tre Kronor fått en kanonstart. Men stjärnbacken Erik Karlsson är inte nöjd med insatsen mot Finland. – Jag tycker att Finland är bättre än oss stora delar, säger han.

ANNONS
|

Den 26-årige backen rankas som en av de bästa – kanske den bästa backen i hela NHL. Under World Cup har han dock inte fått ut hela sitt register ännu. Mot Finland blev han poänglös och var kritisk mot lagets insats. Trots att det blev seger med 2–0.

– Det var en riktigt skön seger mot Finland. Men jag tycker att Finland är bättre än oss stora delar. Vi gör det vi behöver och sen är ”Henke” i storform. Det är jag inte förvånad över, säger Karlsson.

Vad säger du om Henke?

– Det var riktigt skönt. Vi hade ju Markström som kom in och spelade och gjorde det bra. Sen kommer Lundqvist in. Han såg riktigt bra ut på träning inför och det var givetvis kul att han kunde spela stabilt och han räddade oss.

ANNONS

Känns som att ni behöver upp lite i nivå nu?

– Det känns lite så. Finland började riktigt bra och tog tag i takpinnen och gjorde det svårt. Det var skönt att få ledningsmålet men efter det blev vi lite försiktiga. Finnarna trummade på. Överlag var den väl genomförd match men det var inte vår bästa match så här långt.

ANNONS