Stjärnans glädje: "Nu kan man skratta dem i ansiktet"

Sverige blev världsmästare efter finalsegern mot Kanada. I segerruset passade Anton Strålman på att slå tillbaka mot journalisterna. – Nu kan man stå här och skratta dem i ansiktet, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Anton Strålmans backkollega, Victor Hedman gav Tre Kronor ledningen mot Kanada efter en flipperpuck som både Marcus Krüger och Joel Lundqvist missade och pucken smet in i nätmaskorna.

Men Kanada kunde kvittera genom Ryan O’Reilly. Ett mål som tog matchen till förlängning som senare blev straffar.

Där kunde Nicklas Bäckström och Oliver Ekman-Larsson sätta sina straffar medan Henrik Lundqvist spikade igen i kassen.

Under det vilda guldfirandet tog backen Anton Strålman chansen att slå tillbaka mot journalisterna som inte trodde på Tre Kronor.

– För att citera några av våra fina journalister så har vi varit sämre än HV 71. Vi har varit överbetalda och överskattade, och spelare som bara kostar pengar för svenska ishockeyförbundet. Tyckare som absolut inte kan något om ishockey, men nu kan man stå här och skratta dem i ansiktet. Det är jävligt skönt alltså, säger han till Expressen och fortsätter.

ANNONS

– Jag tycker det är sorgligt att gubbar i journalist-Sverige vill att vi ska spela dåligt. De vill skriva negativa saker och hoppa på oss. Det är så jävla tråkigt. De är väl svenskar också? De ska ju heja på vårt lag. Hjälpa och inte stjälpa. Jag är så less på det.

Enligt Strålman har det inte undgått spelarna hur de har kritiserats efter en rad svaga insatser under turneringens gång.

– Alla har ju sociala medier. Det är det första man ser när man slår på en mobil eller platta. Alla vet om det. Det är bara extra skönt att skratta dem i ansiktet och stå här som världsmästare. Vi förlorar bara en av tio matcher efter full tid. Men nu står vi här.

ANNONS