Stjärnan blir bäst betald i NHL

Kanadensaren Connor McDavid har haft en ruggig säsong för sitt Edmonton Oilers. Nu har klubben säkrat upp honom för en lång tid framöver genom att erbjuda honom ett åttaårskontrakt som gör honom till den bäst betalda spelaren i hela NHL.

ANNONS
|

20-årige Connor McDavid vann NHL:s poängliga överlägset förra säsongen med sina 100 poäng. Nu har Edmonton Oilers valt att säkraupp kanadensaren med ett gigantisk åttaårskontrakt som gör honom till den bäst betalda spelaren i NHL. Före Chicagos Patrick Kane och Jonathan Toews.

– Jag är så glad över att få bära Oilers tröja i de nio kommande åren. Jag vill vinna här,säger McDavid till NHL.com.

Klubben gratulerar även McDavid på sin officiella Twitter.

Kontraktet är värt 12,5 miljoner dollar per säsong och därmed tjänar McDavid två och en halv miljon mer per säsong än Chicago-duon Kane och Toews. Sammanlagt är kontraktet värt drygt 850 miljoner kronor.

ANNONS

Kanadensaren draftades som förstaval av Edmonton 2015 och är sedan förra sommaren lagkapten. Som den yngste lagkaptenen i NHL:s historia ledde McDavid Edmonton till slutspel för första gången på elva år.

Nyligen vann Connor McDavidHart Trophy för mest värdefulla spelare för sitt lag och Ted Lindsay Award för bäste spelare igrundserien.

ANNONS