Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/9

Spelarnas dom efter uttåget: "Det är ett fiasko"

Det blev respass för Frölunda efter förlängningsförlusten mot Liberec. Något som är en rejäl missräkning för klubben.… – Det är ett fiasko, säger målvakten Johan Mattsson.

Äventyret i Champions Hockey League tog slut för Frölunda mot tjeckiska Liberec. Efter sex insläppta mål och endast fyra framåt blev det tack och godnatt för Frölunda.
Något som är en stor miss för klubben som har varit tydliga med målsättningen – guld.
– Det är en gigantisk felberäkning. Vi ville vinna och hade ett bra utgångsläge. Det är ett fiasko skulle man kunna säga, säger Johan Mattsson.
– Vi hade ju tre raka finaler och siktade inte lägre direkt. Vi är grymt besvikna och missnöjda, säger Joel Lundqvist.

Lika besviken som spelarna var efter matchen var även klubbens tränare, Roger Rönnberg.
– Det är jättetråkigt! Vi satsar stenhårt på CHL och har varit med och byggt upp turneringen med tre raka finaler. Jag är oerhört besviken över det här. Vi har sett framemot varje omgång i CHL och tycker att turneringen är viktig för hockeyn i Europa och för Frölunda, säger han och upprepar.
– Jag är oerhört besviken.

Vad säger du om matchen?
– Det är en konstig match. Det är lite som säsongen har varit ... vi gör en bra match offensivt. Vi borde ha gjort något mer mål framåt, men fyra mål måste räcka för att vinna en hockeymatch. Vi släpper ju in sex puckar och det är givetvis problemet.

Vad är problemet i det defensiva spelet?
– Vi har för dålig position i försvarsspelet i egen zon. 

Något som ger dig huvudbry? Ett återkommande problem?
– Vi måste inse att vi har en allvarlig sjukdom som vi kommer att behöva använda kraftig medicin för att åtgärda. Det är ingen tillfällighet att det ser ut såhär. Vi måste ta tag i hårdhandskarna och se till att spelarna sköter grundspelet i defensiven.

Hur gör man det?
– Träna, nöta, drilla, feedbacka och att få spelarna att förstå vad de måste göra i stressade situationer. Vi måste lita på varandra och vi litar inte riktigt på varandra. Då blir det som det blev nu. Man blir för het och vill dit och hjälpa varandra och hamnar fel i positionerna.

För Frölunda väntar nu en tuff träningstid innan SHL börjar igen nästa tisdag. Fokus på schemat för Frölunda – spelet i egen zon som måste bli bättre.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Läs mer om Frölunda Indians
Mest läst