Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/4

Spelarna om svaga säsongen: "Vi är inget krislag"

Fyra mål på bortaplan – ändå ingen seger. Men spelarna i Frölunda sitter lugnt i båten trots ännu en förlust.… – Vi är långtifrån något krislag, säger Carl Grundström.

Att Frölunda skulle ligga nia i tabellen efter 16 omgångar var det nog ingen som hade förväntat sig. Mot HV71 blev det återigen en förlust – återigen tack vare Mattias Tedenby som ledde sitt lag till seger i den tredje perioden.
Trots att det blev förlust valde Roger Rönnberg att på ett sätt hylla sitt lag.
– Jag brukar ju sällan vara nöjd med vår attityd när vi förlorar men det är stor skillnad nu. Det fanns fyra kedjor som alla gjorde det jobb som krävs. Men tyvärr tappar vi skärpan i några situationer och blir straffade för det, säger han och fortsätter.
– Det är tufft när man har förlorat många matcher, det är lättare att ta om man är i ett vinnande stim. Vi har mycket att lära oss av den här matchen.

Matchen blev drygt en timme försenad efter att Frölunda blivit strandsatte i Ulricehamn när bussen gav upp. Något som dock inte påverkade laget.
– Jag har inte ens tänkt den tanken, säger Rönnberg.

Att det nu återigen blev förlust – sjunde för säsongen, är något som inte verkar påverka spelarna i Frölunda.
– Det är inte fotbollsallsvenskan vi spelar, vi behöver inte bli etta i serien. Självklart siktar vi på det men om vi hade spelat i allsvenskan så hade det varit kris. Det är en lång säsong och ett långt slutspel. Vi är aldrig nöjda oavsett om vi vinner eller förlorar, säger Lias Andersson.
– Vi får slita som svin för att få in någon kasse medan det ganska lätt trillar in kassar, säger Adam Almquist.

Sitter det lite mentalt?
– Jag vet inte ... men det verkar lite som att det är så. Det sitter väldigt hårt inne för oss just nu. Vi får kämpa så otroligt hårt för att få in någon kasse och det tar på krafterna.

Carl Grundström gjorde vad han kunde för att det skulle bli seger för Frölunda. Men hans två fullträffar räckte inte längre än till en uddamålsförlust. Efter matchen var han dock inte särskilt orolig över formen.
– Det är ingen stress, det är inte jättelångt upp i tabellen om vi vinner några matcher. Vi behöver ta tag i det nu och göra det. Vi får kolla oss i spegeln och se vad som inte stämmer. Men vi är långtifrån ett krislag, det är ingen fara på taket ännu men klart att det är frustrerande, säger han.

Läs mer om Frölunda Indians
Mest läst