Spelarna gillar CHL – fansen ratar turneringen: "Tråkigt"

ANNONS
|

Frölunda hade lekstuga mot Yunost Minsk i returen och tvålade dit vitryssarna med hela 5–0. Men i Frölundaborg var det öde. Endast 1 042 hade tagit sig dit under tisdagskvällen för att se Frölunda ta sig vidare till åttondelsfinalen i Champions Hockey League.

Detta i till en turnering som spelarna verkligen gillar. CHL-guldet under fjolårssäsongen betydde extremt mycket för Frölunda. Ett Frölunda som går för ett nytt guld i år – utan publikstöd.

– Det är lite tråkigt! För när vi är utomlands och under förra året så var det mycket publik. Det är mycket folk runt slutspelsmatcherna, framförallt i Schweiz och Tyskland. Men i Sverige har det inte blivit som det har blivit utomlands, säger Nicklas Lasu besviket.

ANNONS

En som inte var lika besviken var målvakten Johan Gustafsson som höll nollan.

– Jag vet inte vad det är som gör det. Kanske att matchen sänds i SVT … Jag vet inte. Det är svårt att spekulera i. Vi kan bara fokusera på det vi gör – spela hockey och det gjorde vi riktigt bra, säger han.

Inte tråkigt med så lite folk?

– Jag tycker det var helt okej. Idag hördes det inte så mycket men vi kan inte påverka det utan det är bara att gå ut och köra.

ANNONS