Genrebild.
Genrebild. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Skandal i ungdomshockey – spelare fick käken sönderslagen

En skandalartad skada har skett i svensk ungdomsishockey. Sportbladet rapporterar om 18-årige Kid Andersson som blev avslagen stora delar av käke och läppar av en motståndare i en J20-match.
– Jag såg allt blod och sedan spydde jag, säger han till tidningen.

ANNONS
|

Våldsamma tacklingar och obehagliga skridskoskador återkommer i ishockeyns värld. Det 18-årige Kid Andersson, som spelar i Gävleklubben Hille/Åbyggeby, var med om var betydligt grövre än så. Under en J20-match blev han brutalt slagen i ansiktet av motståndarens klubba. Bilder efter händelsen visar hur hans tröja är rödfärgad av blod och hur han har ett stort jack i överläppen.

Enligt Sportbladet ska Andersson ha skvätt vatten på en motståndare från båset i samband med en tekning. Samme motståndare ska då ha vänt sig om och svingat sin klubba mot ansiktet på honom.

”Allt gick så fort att jag inte hann reagera. Jag visste inte ens vad som hade hänt, utan såg bara att det var blod överallt. Sedan spydde jag och mådde inte alls bra. Jag visste inte var jag skulle ta vägen”, skriver den drabbade spelaren i ett sms till Sportbladet.

ANNONS

Han fick uppsöka sjukhus och har fått vård för sina skador.

”Jag fattar inte att sånt här finns i hockey och jag hoppas att jag aldrig får se något liknande igen på en hockeyplan”, skriver han vidare.

Motståndarklubben har bett om ursäkt och spelaren som utförde slaget är avstängd tills vidare.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS