SHL-talangen hade glasbit i foten – i två år

SHL-säsongen har inte mer än börjat, men redan fyra omgångar in kan vi ha bjudits på den mest bisarra skadan. Detta då Brynäs-stjärnan Juuso Ikonen gjort en märklig upptäckt. – Jag har tydligen gått med en glasbit i foten i två års tid, säger han till Gefle Dagblad.

ANNONS
|

Den finske forwarden hade en minst sagt speciell fjolårssäsong. Efter en tung period i Djurgården lämnade Ikonen huvudstaden för spel tillsammans med Brynäs IF, där han växlade upp rejält och var en av nyckelspelarna som så när spelade hem klubbens 14:e SM-guld.

Under torsdagen ska Brynäs ställas mot 22-åringensförra SHL-klubbDjurgården –dock utan Ikonen som dragit på sig en klart märklig skara.

– Jag har tydligen gått med en glasbit i foten i två års tid,säger Ikonen till Gefle Dagblad.

Efter en lång tid med glasbiten i foten började Juuso Ikonen må dåligt.

– Plötsligt kände jag mig inte pigg alls, och fick ont och svullnade upp i ljumsken. Jag trodde jag började bli förkyld, tog värktablett och gick och la mig tidigt. Jag hoppades att det skulle vara bättre på morgonen.

ANNONS

Trodde det var en sten

Glasbiten har dock märkts av under perioder. Men Juuso Ikonen har, tills nu, mest ryckt på axlarna och gått vidare med vardagen.

– Jag har känt av en ömhet under foten till och från i säkert två år, det har kommit och gått kanske tre-fyra gånger. Ibland har jag trott att jag haft något i skon, nån sten eller så, säger Ikonen.

ANNONS