SHL-stjärnan erkänner rasist-attack

ANNONS
|

Under söndagen publicerade Värmlands Folkblad en artikel om en idrottsprofil som var i blåsväder efter att han yttrat rasistiska glåpord mot en person.

Enligt tidningen ska även att slag ha utdelats under incidenten som fångades i en video av ett vittne. Idrottsprofilen i fråga är Färjestads lagkapten Magnus Nygren.

Bråk efter middag

I en video påklubbens hemsidauttalar sig Nygren om bråket som skedde efter en middag som Färjestad-spelarna hade efter sortin ur SM-slutspelet.

–Jag klarar inte att välja rätt ord och slänger ur mig något fruktansvärt, ett beklagligtordval. Jag är djupt ångerfull. Jag vill be alla som tagit illa vid sig om ursäkt, säger Nygren.

ANNONS

Enligt Värmlands Folkblad ska Nygren fått en hånfull kommentar riktad mot honom som syftade på hans eller lagets sportsliga insats, han ska då ha svarat med ett rasistiskt tillmäle.

– Jag skulle bara vilja slippa att hamna i den här situationen, jag har bara mig att själv att skylla. Jag kan bara hoppas att det finns fler som tar ansvar för sitt beteende, säger Nygren och fortsätter:

–Jag ska bara försöka få dagarna att gå och se folk i ögonen. Jag har försökt att ta reda på vilka det är som varit med i händelsen och har bett om att få kontakt med personen. Jag vill se honom i ögonen och be om ursäkt.

"Han ska vara en förebild"

Personen som fick motta glåporden från Nygren säger till Värmlands Folkblad att inget beslut är fattat om polisanmälan.

– Jag är inte en bråkig person, jag slåss aldrig, men jag tycker det är så dåligt gjort att säga så till mig. Han ska vara en förebild och jag tycker inte det här ska gå under radarn, säger personen.

Färjestads vd Stefan Larsson säger i samma video att Nygrens handlande kommer att få konsekvenser, men att det behandlas internt av klubben.

– Vi tar kraftigt avstånd från såna här tillmälen eller typ av beteende, säger Larsson.

ANNONS
ANNONS