Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Se derbyt mellan Kållered och Hisingen

Viktiga poäng stod på spel när Kållered SK tog emot Hisingens IK i Alltrean – en match som GP direktsände.

Det var två lag som inlett Alltrean södra A med blandad utdelning när det kommer till poängskörd som möttes i Kållereds ishall under söndagen.

Hemmalaget Kållered hade tagit sju pinnar på de sex första matcherna och var något pressat för att haka på toppen så att det inte skulle dra ifrån allt för mycket,

Hisingen hade inför söndagens drabbning tagit nio poäng och ville även de inte ha en alltför stor lucka uppåt i tabellen.

Det blev en jämn match och efter ett dramatisk slut stod Hisingen som segrare med tre mål mot två.

– Det var en tajt match som flängde åt båda hållen. Båda lagen hade tillräckligt med chanser att vinna i dag och det var vi som drog det längsta strået till slut, säger Hisingens målvakt Axel Pietilä och fortsätter.

– Jag kan tycka det var ganska rättvist. Vi hade en gameplan som vi fullföljde hyfsat bra, sen är Kållered fullt med individuellt skickliga spelare men det känns ändå som vi höll de på utsidan och försökte minimera utvisningarna. Sen tog vi några som var tveksamma men... Det som avgjorde i dag var spelet i powerplay och boxplay.

En hakar på toppen – den andra tappar

Resultatet innebär att Hisingen hakar på topplagen Nittorp, Göteborg och Lidköping. På måndagskvällen ska de dessutom spela klart två perioder mot Skärgårdens SK. Det mötet fick avbrytas senast då isen gick sönder i Tuve ishall.

För Kållered gör dock förlusten att de nu har fem poäng upp till de fyra lagen första lagen i serien.

– Jag tror vi måste bli bättre som lag. Vi har väldigt många duktiga spelare på alla positioner, vi har haft mycket skador och sjukdomar och sånt som faller bort på den här nivån. Det har blivit bättre uppslutning här i slutet och nu tror jag att alla kommer var taggade på att fortsätta, säger Marcus Idoff.

Se derbyt i efterhand i spelaren ovan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.