"Sådana här matcher man vill spela"

Nu ska allt avgöras. Frölunda är efter att ha vänt på matchserien mot Skellefteå övertygade om att de spelar semifinal 2 april. – Vi behöver göra en kanonmatch om vi ska kunna vinna, säger Joel Lundqvist.

ANNONS
|

Frölunda tog, mot alla odds, kvartsfinalserien mot Skellefteå till en sjunde och direkt avgörande match.

Med två raka vinster och hemmapubliken i ryggen tror Joel Lundqvist på en hockeyfest av största mått i dag. – Det är sådana här matcher man vill spela. Att få spela match sju på hemmaplan, det är häftigt. Vi ser fram emot det, säger han.

Joel Lundqvist har som kapten ofta synts samtala med Skellefteås motsvarighet Jimmie Ericsson - som under tisdagen bekräftades som avstängd. – Det har varit ganska städat tycker jag ändå. Det var ganska väntat att det skulle bli så. De har ett bra lag och många bra spelare utöver honom. Vi fokuserar på vårt. Men det är klart han betyder en del för Skellefteå.

ANNONS

"Minns den känslan"

Att Skellefteå inte har förlorat en match sju sedan systemet infördes menar forwarden inte påverkar Frölundas chanser till avancemang. – Det är media som försöker hitta vinklar. Det har absolut ingen betydelse, säger han.

Lundqvist är en av få spelare i dagens Frölunda som var med senast klubben spelade en match sju. – Det var en härlig inramning. Jag minns den här känslan när man vinner en sådan match.

– Att klara av en sådan vändning ger en skön känsla. Nu gäller det att ta den här matchen också, så att de här två har varit värt någonting, säger han.

Tränaren Roger Rönnberg menar att laget kommer väl förberedda, denna långa matchserie till trots. – Det är detta vi har siktat på. När vi gick in i serien antog vi att det skulle gå till sju matcher så vi är förberedda för det här. Det är en otrolig ynnest om att få vara med om en match sju. Det är häftigt, säger han.

ANNONS