Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Så ska Frölunda vända på trenden: "Måste sätta oss vid ritbordet"

Efter en knackig höst i SHL och uttåg ur CHL har Ryan Lasch tröttnat. Nu vill amerikanen se förändring under landslagsuppehållet. – Vi måste sätta oss vid ritbordet, säger han.

Det blev ingen fjärde raka final i Champions Hockey League. Det blev ingen turneringsseger för tredje gången i rad utan Frölunda åkte ut mot tjeckiska Liberec direkt i slutspelsrundan. Något som klubben inte hade räknat med.
Efter en ny svajig insats är det ett landslagsuppehåll som väntar innan SHL drar igång igen – nästa tisdag. Ett uppehåll som kommer lägligt för Frölunda.
– Solen kommer att gå upp imorgon igen. Det är bara att fortsätta jobba så kommer det att vända, säger Johan Mattsson.

Att det blir enkla mål som laget släpper in i match efter match är något som ofta blivit fokuspunkten efter förlusterna. Men någon vidare förbättring på isen har inte synts till.
– Vi jobbar på det, och vill bli bättre. Vi släpper ju sex mål nu och det är på tok för mycket, säger Joel Lundqvist.  

En av spelarna som var mest besviken efter förlusten och uttåget ur Champions Hockey League var amerikanen Ryan Lasch.
– Vi släpper för många mål. Det säger sig självt, du vinner inga matcher då. Det är inte bara nu utan det är i varje match som vi ger upp enkla mål. Vi gör tre eller fyra men motståndarna gör ändå fler mål. Det är så det har varit under hela vår säsong. Det är vad det är och alla ser det. Det finns inte så mycket att säga, det är ganska uppenbart …

Vad är lösningen då?
– Jag vet inte. Vi pratar ju om det men tillslut måste man sluta prata och visa och göra det man ska göra. Det är det som det handlar om nu.

Hur smälter man det här?
– Vi hade laget för att vinna hela turneringen igen. Men vi var inte där igen och det kostade oss. Jag är fortfarande i chock om jag ska vara ärlig.

Lägligt med ett uppehåll nu?
– Det kommer väldigt skönt för oss. Vi måste sätta oss vid ritbordet igen och vi måste spela bättre. Vi kan inte fortsätta såhär.
 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.