Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
1/26

Så mycket tjänar svenskstjärnorna i NHL

Det finns ett lönetak i NHL men det hindrar inte stjärnorna från att tjäna stora pengar. Här är listan på de 25 bäst betalda svenskarna i världens bästa liga.

Det fullständigt kryllar av svenskar i NHL. Utvandringen från SHL har varit osannolik de senaste åren och i princip alla NHL-lag har svenskar som spelar mer eller mindre framträdande roller.
Något som är tacksamt för förbundskaptenen för Tre Kronor, Rikard Grönborg som har ett stort antal spelare att välja på inför VM – då de spelare som missat Stanley Cup-slutspelet är tillgängliga.
– Jag säger återigen: 99 procent av svenskarna i NHL vill spela VM om det blir aktuellt. Sen är frågan om de är friska och krya. Och ibland vill grabbarna spela VM, men klubbarna säger nej och det får man respektera, sa han till Expressen nyligen.

För ett par säsonger sedan infördes ett lönetak i NHL för klubbarna. Men tack vare påhittighet har klubbarna lyckats undvika lönetaket till viss del genom att sprida ut lönen över ett stort antal år.
Men tittar man till genomsnittslönerna på kontrakten så är det flera svenska stjärnor som fyller på bankkontot rätt rejält.
Toppar listan bland svenskarna är föga överraskande Henrik Lundqvist som årligen drar in 76 miljoner kronor.

För att spana in de bäst betalda svenskarna i NHL – spana in bildspelet ovan.

Mest läst