Sävehof dominerade i Skåne

En sex-målsledning blev till slut 21 när Sävehof krossade Kristianstads HK på bortaplan, efter en dominant andra halvlek. – Klart det satt fint att vinna så stort, säger Jamina Roberts.

|

IK Sävehof fortsätter att dominera i SHE. Sist ut att få en skopa av Partilleklubbens överlägsenhet var Kristianstads HK.

Till en början kunde hemmalaget hålla jämna steg med Sävehof, genom ett stabilt försvar och effektivt anfall höll man nere siffrorna. Men Sävehof var hela tiden strået vassare och kunde gå in i pausvilan med en ledning på sex mål.

Rann iväg i andra halvlek

Efter pausvilan så var det dock aldrig något att snacka om. Sävehof täppte till ordentligt och kontrade sönder Kristianstad, efter dryga fyra minuter spelade så hade man redan utökat ledningen till nio mål.

– Vi har själva haft det tungt det senaste så vi vet själva hur svårt det att mobilisera när det rinner iväg, säger Jamina Roberts om den goda starten av andra halvlek.

Dominansen fortsatte under resten av halvleken och under matchens sista tio minuter så sköt man sex mål på raken och vann andra halvleken med 22-7, slutresultatet blev 40-19.

Klart vassast i Partillegänget, där alla utom målvakterna gjorde mål, var landslagsspelaren Jamina Roberts som bjöd på tio fullträffar.

– Det var en bra match.

Bra match är väl en underskattning?

– Jo men det gick väl bra och till slut så satt ju varje skott jag sköt, var jag än sköt.

Lämnade matchen i smärtor

Tråkiga scener fick dock avsluta matchen då Sävehof-målvakten Isabella Mouratidou klev av planen med uppenbara smärtor efter att hon landat fel med foten efter en räddning.

Men enligt tränaren Henrik Signell ska det inte handla om något allvarligare.

– Hon stukade troligtvis bara foten, men det är för tidigt för att avgöra helt.

Inför matchen saknade man dessutom Louise Sand, detta på grund av känningar i låret. Segern innebär att man fortfarande bara förlorat en match på hela säsongen och en serieledning med två poäng före LUGI, som dock har en match mindre spelad.

För Jamina Robert & Co var det också en skön revansch efter två tunga förluster i EHF-cupen.

– Jo men klart det satt fint att vinna så stort. Vi förtjänar detta nu och det är ju gött och ha den här känslan i laget.