Ryssland knep bronset – svensk jättemiss

Efter det snöpliga semifinalförlusten mot Kanada är det ett gäng revanschsugna juniorkronor som ska se till att få med sig bronset hem till Sverige. I vägen står Ryssland - GP direktrapporterar.

|

Två revanschsugna lag drabbades samman i JVM-bronsmatchen. Ryssland som kom dit efter en blytung förlust mot USA efter straffar medan Sverige missade finalen efter en hockey-lektion av Kanada.

Sverige började klart bäst i den första perioden men Ilya Samsonov storspelade i det ryska målet och höll ryssarna kvar i matchen i den första perioden.

– Jag tycker vi har kontroll i första perioden. Det gäller bara för oss att trycka dit den. Vi har fortfarande chans på medalj och ska gå för det, säger Andreas Wingerli till C More efter första periodpausen.

Den andra perioden hann knappt börja innan Felix Sandström fick kapitulera. Efter endast 16 sekunder fick JVM-skyttekungen Kirill Kaprizov läget efter slarv av Jacob Larsson. Via skridskon på Rasmus Dahlin kunde Kaprizov ge sitt Ryssland ledningen.

Kvitteringen skulle komma för Sverige och kom tio minuter senare när Jonathan Dahlén fick in pucken bakom Samsonov efter en hel del rysk hjälp.

– Vi börjar svagt och de får göra 1–0. Sen steppar vi upp det och vi vill ju vinna bronset, säger Dahlén till C More.

Några fler mål under ordinarie matchtid blev det inte. Trots att Alexander Nylander serverade Carl Grundström öppet mål. Grundström lyckades dock inte få in pucken utan matchen gick till förlängning.

För Ryssland blev det andra matchen i rad som gick till förlängning efter mötet med USA under natten till torsdagen. I förlängningen var Ryssland starkast och kunde avgöra tidigt efter en jättemiss av supertalangen Rasmus Dahlin. Istället kunde Guryanov bli stor hjälte för Ryssland.