Rylander: Han har varit grym på träningarna

ANNONS
|

Genrep inför SHL-premiären i kväll mot mästarlaget Växjö. Det känns som en riktigt bra värdemätare, men hur viktig är matchen egentligen?

– Inte viktig alls, uppenbarligen. Inte för Frölunda, som satsar på att läka sina skadade spelare. Ingen Robin Figren, Ryan Lasch, Spencer Abbott, Artturi Lehkonen, Christoffer Persson eller Oliver Lauridsen. Dessutom har Mattias Janmark åkt till NHL och Joel Lundqvist blir trebarnspappa när som helst. Så det är ett vingklippt Frölunda i Vida Arena. Massor av J20-spelare får chansen. Den som jag är mest nyfiken på är Linus Weissbach. Född 1998 – inte ens i J20 egentligen, alltså. Har varit grym på träningarna ... när han får sätta fart. Ingen i Frölunda åker snabbare. Saknar dock tio kilo muskler.

ANNONS

– Växjö tar dock hårdare på uppgiften, kommer med i stort sett ordinarie lag. Patrik Lundh och Erik Martinsson tveksamt startande.

Om du jämför Frölunda i år med i fjol, vad tycker du i första hand har blivit bättre?

– Målvaktssidan. Johan Gustafsson får Lasse Johansson att vara skarp hela tiden.

– Ett rakare spel. Mathis Olimb var en favorit, men han gick sällan rakt på mål. Det har Frölunda gjort på försäsongen.Fyra hotande kedjor. Nu kan alla kedjor skapa målchanser.

Om du var sportchef i Frölunda, vad skulle du lägga mest fokus på?

– Jag skulle kanske leta efter spets. Om jag hade de ekonomiska musklerna. Det finns säkert ingen frälsare, men den dan som Fredrik Pettersson har tjänat sina pengar i Schweiz så kommer det inte vara långt ifrån gå-på-vatten-känsla i Scandinavium. Och Freddan går förstås på fruset vatten ...

ANNONS

Du har ju tippat att Frölunda tar SM-guld, från vem kommer det största hotet?

– Jag tror att Skellefteå, Färjestad och Luleå kommer att vara de tre andra semifinallagen. Jimmie Ericsson lyfter Skellefteå igen – och Färjestad har landets bästa försvar. Frågan är om FBK har lika många hotande kedjor som Frölunda? Jag tror inte det.

ANNONS