Rylander: Glöm guld, Frölunda – om det ser ut så här

ANNONS
|

I onsdags pratade Frölundas spelare och tränare om ett fall framåt, att det var den bästa insatsen sedan finalvinsten i Champions Hockey League.

Och visst – jag såg tendenser till ett spel som var på väg att lossna. Framför allt var det en skridskoåkning med puck som stundtals blixtrade ordentligt.

Men jag såg också ett HV71 som till stora delar enkelt kontrollerade Frölundas spel – och innan den sista perioden fanns inget som talade för en seger med i bussen till 031-området.

Och nu ... mot bottengänget Leksand, ett lag som inför retromatchen har tagit 47 färre poäng och har skjutit 43 färre mål än Frölunda, så är alla intentioner som bortblåsta i en storm som döpts till något kvinnonamn.

ANNONS

Skulle det inte lyfta nu, Frölunda?

Den tunga träningen är väck, spelarna ligger på personbästa i både gym och fysprofil – men ändå är det som om glädjen är väck?

För att behålla en hemmaplansfördel i slutspelet krävs plats ett eller två i SHL:s grundserie – men med det spel som Frölunda bjuder publiken i Frölundaborg på kommer det aldrig att ske.

I ett dubbelmöte med en tokjumbo som kommer att kvala för fortsatt existens i SHL finns bara sex poäng för ett lag som går för ett nytt guld.

Nu kan det som bäst bli tre ...

DET SER ALLTSÅsom om något saknas. Johan Sundström är inte tillbaka i tokform efter lårskadan, varken Carl Grundström eller Victor Olofsson hittar skott och mål ... och allt som såg så enkelt ut i höstas ser plötsligt helt omöjligt ut.

Det är bara Simon Hjalmarsson som är sig lik.

Han sliter kopiöst – men får ut noll.

PÅ LÄKTAREN I den 50-årsjubilerande arenan är det Leksands fans som hörs och njuter, som hoppar och skjuter ramsor som Frölundas fans inte har nåt svar på.

Kanske laddar de för tågresan till Tegera Arena?

550 fans på bortaplan, kepsen av.

ANNONS

TILL SIST: Ska jag hitta nåt positivt är det Rasmus Dahlin. Han får återigen chansen i PP – och har en slalomåkning som Ingemar Stenmark också skulle vara nöjd med.

Men Leksands keeper Atte Engren, som görs bra av Frölundas lama avslut, plockar själva skottet.

Annars är det årets mål ... och den insatsen får mig ändå att le.

Det finns hopp, förstås.

Och sex omgångar att åtgärda alla brister ... som slapp skridskoåkning, lösa skott, uselt powerplay, tveksamt målvaktsspel och bristande disciplin.

Det går, det gör det.

Ny chans i Dalarna redan i dag ...

ANNONS