Rylander: Frölunda visar glimtar av något betydligt större

Senast jag såg Frölunda spela så här var i april. Och hur konserveras en guldform till dess? Genom klok matchning, förstås.

ANNONS
|

Frölunda har ett internt mål – och det är att spela in två till tre juniorer per säsong i A-laget. Filip Westerlund, 17, fixade tidigt ett rookiekontrakt – och snart kliver supertalangen Rasmus Dahlin, 16, över 100 spelade minuter i SHL.

Uppdraget slutfört, alltså?

Nä, det har bara börjat.

Den här veckan spelar Dahlin och Westerlund både med J20 och A-lag – för bland juniorerna ska grabbarna få upp självförtroendet och speltiden. Det ska bli powerplay och boxplay – och en känsla av att vara kung på rinken.

Jag tror inte just den biten blir ett problem för grabbarna – som faktiskt längtar till att träna hårdare.

ANNONS

Ja, det är så Dahlin säger.

"Hos juniorerna är det fyra träningar per dag, medan i A-laget är det bara två ... det känns hela tiden som om jag kommer efter", säger HC Lidköping-killen.

Rasmus Dahlin har några helt magiska sekvenser i överkörningen av Örebro – och frispelningen av Casey Wellman med klubban mellan benen får Movember-publiken att tjuta av njutning.

Som sagt: Grabben är 16 år – och det kan svänga fort.

Det gör det för unga killar vissa gånger.

PÅ DEN SISTA träningen före match i Scandinavium står nyförvärvet Sean Bergenheim och nöter direktskott med unge Kristian Vesalainen. 32-åringen ger 17-åringen instruktioner på finska – och det känns som om paret ska få speltid tillsammans. I stället lånas Vesalainen ut till HPK i SM-liiga.

Oväntat? Ja, i alla fall att han skickas hem till Finland.

Men Vesalainen har tappat, som alla unga förr eller senare gör – och var riktigt blek under juniorturneringen i Frölundaborg. Nu ger han allt för att ta en plats i det finska JVM-laget – och då krävs det seniorspel. Det kommer ju en draft i sommar – och att vara lysande i Montreal och Toronto skulle öppna många ögon.

ANNONS

FÖRRESTEN: Jag tycker fortfarande att Frölunda ska spela i svarta tröjor. Riktigt vackra den här kvällen. Och med svart kommer också en respektingivande signalfärg och en illusion av storlek.

Och presentationsjublet för återkommande Sean Bergenheim – det slår Joel Lundqvists.

Läckert. Att finnen dessutom får panga in ett mål i Scandinavium ... ja, det kan liksom inte bli bättre.

TILL SIST: Förra säsongen sköt Artturi Lehkonen 16 mål på 49 matcher i grundserien – för att blixtra till och bli poängkung i slutspelet.

Den kapaciteten har Simon Hjalmarsson också.

Glöm inte det.

Den här matchen visar små glimtar av något betydligt större ...

ANNONS