Rylander: Dags att börja ställa krav på Frölunda

ANNONS
|

Det är mycket nu, skulle förstås Stefan Sauk ha muttrat i en humorunderhållning från det förra millenniet. Och den här tisdagen i december innehåller massor av hockey.

Vi rapporterar om att JVM-aktuelle 16-åringen Rasmus Dahlin, precis som Filip Westerlund, har kritat på ett kontrakt över de två närmaste åren med Frölunda, att Henrik Lundqvist har kungakronan rejält på sned på Manhattan efter fjärde raka (!) matchen på bänken och att Tre Kronor på ett par timmar gick från noll Frölunda-spelare till tre i Channel One Cup.

Det är ett intensivt flöde av hockeysnack med 031-touch.

Men det som berör mig mest för dagen är ett öppet brev som hockeyspelaren Emilie Sörquist skriver först på Facebook och sedan på blogg.gp.se/rylanderjohan ...

ANNONS

Hon är till vardags sponsoransvarig för det Göteborg HC som med alla medel kämpar för att ta sig upp i den högsta serien. Laget samlar världens nationaliteter i Angered Arena – och gör ett jobb som Frölunda aldrig någonsin klarat av.

GHC sammanför staden i ett och samma lag.

Integration och sport i ett.

ÄNDÅ SITTER FRÖLUNDA och ordförande Mats Grauers i SVT och berättar varför hans förening inte tänker hjälpa GHC och satsa på ett representationslag.

Jag tycker att det rimmar illa.

Varenda företag –och snart alla SHL-lag – med självaktning jobbar för ett jämställt samhälle. En jämställd sponsring. En jämställd vision.

Men inte Frölunda.

Jag kan, precis som Emelie skriver, tycka att både företag som sponsrar och politiker i stan borde börja ställa krav på Frölunda. Att föreningen satsar på flickor i hockeyskolan och kanske har ett representationslag om tio år är bara en underflykt – för det är nu som Göteborg HC lever i verkligheten.

Och jag kan tala om att deras verksamhet skulle gå ihop av två månadslöner från exempelvis Simon Hjalmarsson.

FÖRRESTEN: Efter överkörningen av Linköping med 5–2 i Saab Arena (9–2 totalt!), så väntar schweiziska Fribourg-Gotteron i den semi som spelas den 10 och 17 januari.

ANNONS

Den stora stjärnan är tjecken Roman Cervenka ... men det här ska vara öppen väg till final.

Det finns inget bättre lag än Frölunda kvar i turneringen – och våga inte ta en utvisning som LHC gör alldeles för många gånger den här kvällen.

Det straffar sig direkt – med tre läckra tre PP-mål.

TILL SIST: Vad har Tre Kronor-uttagna Johan Gustafsson, Johan Sundström och Henrik Tömmernes gemensamt?

Strålande form förstås – och en vilja att ta sig tillbaka till Nordamerika.

Då går härdande landslagsspel förstås före hårdträning på hemmaplan.

ANNONS