Rosseli Olsen: "Accepterar domen"

När IFK Göteborg och Malmö FF möttes i allsvenskan stormade han planen. I dag fick Frölunda-spelaren Mats Rosseli Olsen sin dom för tilltaget. - Jag har försökt att lägga det bakom mig, och jag accepterar domen, säger han till GP, efter att Frölundas spelare gästat en träning på Kamratgården.

ANNONS
|

IFK Göteborg hadebjudit in Frölundatill att vara med på en fotbollsträning på Kamratgården. Att de båda lagens spelare tillsammansfår prova på varandras sporter är en tradition klubbarna har hållit vid livunder en period. Senast var det Frölunda som bjödin Blåvitt-spelarna tillisträningoch på fredagen fick hockeymästarna gästa Kamratgårdens välklippta gräsmatta när IFK körde ett pass.

Mats Rosseli Olsen var en av många Frölunda-spelare som var med på träningen. Norrmannensom, efter att skandalmatchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF hade brutits,stormade Gamla Ullevis innerplan och sköt en boll i ett av de tommamålen, fick tidigare i dag sin dom för tilltaget som har rörtupp känslor hos många.

ANNONS

Efter fotbollsträningen med Blåvittgav han sin syn på straffet:tillträdesförbudpå samtliga svenska fotbollsarenor tills den 1 juni 2017.

- Jag har egentligen inte så mycket säga, men det är så som straffetär och det tänker jag acceptera.

Han fortsätter:

- Jag ska ju vara kvar här längre än ett år, så jag kommer tillbaka - och då ska jag bete mig.

Hur var det att komma hit till Kamratgården och träffa IFK-spelarna efter det som har hänt?

- Jag har inte tänkt så mycket på att dra någon parallell till det som hände då till hur det skulle vara att komma hit. Jag känner flera spelare i IFK, så jag har pratat med många om det efteråt, och nu har jag försökt att lägga det bakom mig. Och det verkar som att de flesta här också har gjort.

Fick du några kommentarer från Blåvitts lirare?

- Nej, inte när vi spelade match här i dag.Men det är klart att man har fått höra en del från kompisarna tidigare, jag känner ju bland annat Haitam (Aleesami) och Thomas (Rogne). Men det får jag bjuda på efter det som jag gjorde.

Och i dag blev det inga mål för dig...

- Nej, jag kominte riktigt till lägenaden härgången.

ANNONS

Inte heller när det var skotträning hittade du nätet?

- Nä.Det var svårare när det var målvakt...

ANNONS