Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bild: ERICH SCHLEGEL

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Rasmus Dahlin skriver kontrakt med Buffalo

  Nyss valdes han som etta av Buffalo Sabres i draften.
  Nu har Rasmus Dahlin dessutom skrivit ett treårskontrakt som uppges bli värt totalt närmare 100 miljoner kronor.

  Under midsommarhelgen inträffade det som hela hockeyvärlden hade räknat med.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Buffalo Sabres fick chansen att välja först i NHL-draften och valde, som väntat, Frölundas supertalang Rasmus Dahlin, som därmed blev den första svensken sedan Mats Sundin 1989 att väljas först i en NHL-draft.

  – Jag är stolt över mig själv. Det här är riktigt stort, sa under presskonferensen i samband med att draftvalet hade gjorts.

  LÄS MER: Buffalo Sabres valde Rasmus Dahlin i NHL-draften

  Inte nog med det.

  Nu har backen också skrivit på sitt första NHL-kontakt med klubben, det meddelar Buffalo på sin hemsida.

  Kan tjäna närmare 100 miljoner

  Parterna har nått en överenskommelse om ett treårskontrakt. Ett avtal som garanterar Rasmus Dahlin 925 000 dollar per säsong, vilket motsvarar cirka åtta miljoner kronor.

  – Att få skriva på ett NHL kontrakt har varit min dröm sen jag började spela hockey! Nu har jag gjort det I Buffalo Sabers, det kunde inte vara bättre, skriver Dahlin på sin Instagram.

  Han kan dock komma att tjäna betydligt mycket mer än så under sina tre år.

  Enligt sajten CapFriendly ingår dessutom flera bonusar i Dahlins kontrakt. Vilket innebär att han totalt kan komma att tjäna motsvarande drygt 33 miljoner per säsong och totalt närmare 100 miljoner kronor.

  Kommer spela i NHL

  Rasmus Dahlin drog direkt till Buffalo efter draften och har varit med under lagets träningsläger. Där har han redan blivit viral efter en tackling som han delade ut mot en lagkamrat under träningsspel.

  Efter träningslägret har han vänt hem till Sverige och ska återvända i augusti när det vankas mer träning och sedan försäsongsmatcher.

  Enligt Sportsnets expert Chris Johnson har Frölundaprodukten redan en garanterad plats i NHL när säsongen väl drar igång.

  LÄS MER: Experten tror Dahlin går rätt in powerplay

  – Han kommer att spela, det är inget snack. Det som kommer att vara intressant är hur många minuter han kommer att få, hur de ger honom tid i powerplay, hur de använder honom i fem mot fem. Jag vill att han spelar samma spel som han gjorde i Sverige – och att han är sig själv, sade han till GP efter att Buffalo valt Dahlin.

  En annan ex-frölundait som hoppas på att få spela sig till en plats i NHL och Buffalo är Victor Olofsson.

  Efter fjolårssäsongen, där han vann SHL:s skytteliga med sina 27 mål, belönades 22-åringen med ett NHL-kontrakt som sträcker sig över två säsonger.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.