Rönnbergs ilska – sågar laget: "Händer ingenting"

ANNONS
|

Frölunda toppar SHL-tabellen före just Växjö och började klart bäst i toppmötet under torsdagskvällen. Men det var hemmalaget som tog ledningen genom Olli Palola som snärtade in pucken bakom Dan Bakala.

Frölunda fortsatte att pressa på och Johan Sundström, Joel Lundqvist och Christoffer Ehn försökte men Joacim Eriksson höll tätt för Växjö.

Istället kunde Nick Bailen sätta 2–0 för hemmalaget efter svagt försvarsspel av Frölunda.

I slutet av den första perioden kunde dock John Nyberg reducera efter ett riktigt viljemål.

– Jag rusar in på mål och får den på bladet och bara skjuter dit den. Jag vet inte hur den går in men det spelar ingen roll, säger John Nyberg till C More.

ANNONS

Roger Rönnberg var däremot rejält irriterad på sina spelare efter den första perioden.

– Det är som den gamla betygsskalan. Det är MVG i anfallszon, vi skapar chanser, har bra tryck och skapar chanser. Lika dåligt är det i egen zon. Det blir IG i betyg. Vi står stilla och tittar på när Växjö spelar. Det är flera byten där vi bara står stilla, säger Rönnberg till C More.

I den andra perioden blev det endast ett mål, ett mål som gjordes av hemmalagets Erik Josefsson. Desto mer intressant var att ett av passningspoängen gick till Nils Carnbäck, son till Frölunda-legendaren Patrik Carnbäck som har sin tröja hissad i Scandinaviums tak.

– Jag har ju känt på det i CHL men det är en stor grej. Självklart mot Frölunda, det är ju ett lag jag har följt hela mitt liv. Det är bara ut och köra, säger han till C More.

Frölunda stod för en ganska svag andra period och hade svårt att skapa några heta chanser.

– Man blir känslostyrd när man ligger under. Vi borde ha haft bättre utdelning efter den första perioden. Men vi måste upp i nivå och göra mål. Vi kom inte hit för att ligga på hälarna, säger Johan Sundström till C More.

ANNONS

I den tredje perioden kunde Tuomas Kiiskinen pricka in 4–1 för Växjö. Ett mål som fick Roger Rönnberg att byta ut Dan Bakala och kasta in Arvid Söderblom, 17, i kassen. Detta då Johan Gustafsson blev sjuk sent och fick kasta in handduken. Istället fick Söderblom göra sin SHL-debut och fick nio minuter.

För Frölunda blev det första förlusten sedan mötet med Djurgården 30 december. Nästa utmaning för Frölunda blir mot rivalen Skellefteå, nästa torsdag.

– Jag är långt ifrån nöjd. Det händer ingenting, säger Rönnberg till C More.

Efter förlusten skiljer det nu nio poäng mellan Frölunda som leder och Växjö på andraplatsen, Växjö har dock en match mindre spelad.

VÄXJÖ-FRÖLUNDA:4-1.

Olli Palola 1-0 (12.27) Tuomas Kiiskinen, Cory Murphy.

Nick Bailen 2-0 (16.00) Robert Rosén, Olli Palola.

John Nyberg 2-1 (17.21) Robin Figren, Carl Grundström

Erik Josefsson 3-1 (28.52) Arvid Lundberg, Nils Carnbäck

Tuomas Kiiskinen 4-1 (51.00) Robert Rosén, Olli Palola.

ANNONS