Rönnbergs bekymmer: "Tror vi på vår spelidé eller inte?"

Efter förlusten mot Luleå var det bittre miner i Frölunda. Särskilt med tanke på att det var tredje raka förlusten. – Vi fick ställa oss frågan om vi tror på vår spelidé eller inte, säger Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Efter förlusten mot Luleå i torsdags hade spelarna och ledarna i Frölunda ett långt snack inför fredagens träningspass.

Ett snack som gick ut på lagets spelidé.

– Jag tycker att vi fick en match där vi verkligen får ställa frågan om vi tror på vår spelidé eller inte. Den frågan har vi ställt till oss själva nu. Om vi ser på förra matchen är det ett tydligt exempel på när vi inte följer vår spelidé, när vi inte spelar med press och utan puckkontroll. Ett exempel på när motståndarna styr därute och vi bara reagerar, säger Roger Rönnberg och fortsätter.

ANNONS

– Man kan lära sig på olika sätt, antingen när det går bra och förstärka det och visa att såhär ska det se ut. Eller så kan man lära sig den här vägen, att såhär blir det när vi inte gör det vi ska.

Har du själv tvivlar på er spelidé?

– Nej, nej.

– Inte en gnutta tvivel, spelidén är rätt. När vi utför den så dominerar vi matcherna. Senast var vi fega med pucken och blev stillastående. När vi inte spelar med vårt presspel och blir passiva så får vi jätteproblem.

En som känner lite extra ansvar för att vända på förlusttrenden är lagkaptenen Joel Lundqvist.

– Man känner alltid ansvar med rollen man har, samtidigt så har vi bra spelare. Alla ska spela sina styrkor och hitta sitt spel på något sätt, säger han.

Hur är stämningen inne i omklädningsrummet?

– Det är ändå positivt. Vi lever i en resultatvärld och vill alltid vinna, man blir alltid besviken när man inte vinner, särskilt när förlusterna kommer såhär tätt. Även fast det är en lång säsong och man vill utvecklas så vill man ju också vinna – det är det som det handlar om.

ANNONS

Vad ska ni göra för att det ska se bättre ut på isen?

– Det måste bli mer snack. Sen måste killen närmast puck driva på, sätta högre press och inte vara så avvaktande och minimera misstagen. Vi måste gå på, ibland missar du men vi måste få upp farten och aggressiviteten. Vi måste tillbaka dit.

Lite ängsligt i laget?

– Nej, det tycker jag inte. Vi vill alltid vinna och får du några torsk där du känner att man kan och vill mer så vill man vinna ännu mer. Det är skönare att vinna än att förlora, så enkelt kan man säga. Det är ingen panik hos oss utan vi vet vart vi ska.

ANNONS