Rönnberg ilsk när spelarna blev starstruck

Kan du som svensk mästare i hockey bli starstruck? Jodå, när världsstjärnor gästar isen. – Mina spelare tittade för mycket, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Fyra spelare för det svenska World Cup-laget har alltså förstärkt Frölunda i veckan. Roger Rönnberg har plötsligt träningsansvar för Henrik Lundqvist, Loui Eriksson, Hampus Lindholm och Erik Karlsson.

Det borde höjt farten på träningen, men det blev snarare tvärtom.

– Det är alltid imponerande att se Erik Karlsson och de här killarna, att få se hur skickliga och duktiga de är. Men jag tror även att mina spelare tittade en hel del, så det får vi hantera till i morgon: De tittade för mycket, säger Roger Rönnberg barskt.

Under en av övningarna berömmer Rönnberg världsbacken Karlsson så det ekar i hela Frölundaborg.

ANNONS

– Titta, precis så där enkelt är det att spela hockey ibland!

Efter träningen utvecklar Frölundas coach.

– Spelar du som Erik Karlsson behöver du inga konstiga uppspel eller system offensivt. Du åker bara rakt igenom med pucken och passar ... det är bra, kul att se!

Ser du som hockeykännare och coach väldigt stor skillnad på dina spelare och World Cup-spelarna?

– Visst är det skillnad mot de spelare som är toppen i NHL. Toppspelare är det faktiskt jättestor skillnad på. Spelare som precis tar plats är det däremot inte så stor skillnad på. Vi i Frölunda har många spelare som hade kunnat spela mindre roller i NHL ...

Frölundas kapten Joel Lundqvist är smått frustrerad när han går av isen.

– Ja, i dag var det segt, inte alls bra, pustar han.

Och inga puckar satte du på brorsan under spelet?

– Men i övningarna blev det i alla fall några, ler Joel.

Henrik Lundqvist och Loui Eriksson kommer tillsammans med Hampus Lindholm att träna med Frölunda även under tisdagen. Tja, NY Rangers-keepern kör även på fredag med Frölunda.

Han har en ny och specialmålad ansiktsmask från David Gunnarsson på skallen och Frihetsgudinnan blandas med gula och blå färger.

ANNONS

– Det är bra att få vara med och träna. Det blir högre fart med laget. När vi har kört själva så har det ibland varit fem killar, ibland tolv. Det är svårt att hålla uppe tempot på samma sätt, så det är bra att vi får den här veckan. Med farten här är det bra att få tajming och allt, säger Lundqvist.

ANNONS