Rögle-chefernas gåva till cancersjuke farfadern

Rögle har etablerat sig som ett stabilt topplag i SHL de senaste åren. Bakom succén ligger till stor del bröderna Abbott. För Sportbladet berättar Chris och Cam om gåvan till sin cancersjuke farfar ”Chief” – som säger något om deras inställning och hårda arbete.
– Han är en inspiration för oss, säger Cam Abbott till tidningen.

ANNONS
|

När Frölunda möter Rögle på torsdagskvällen ställs man mot en klubb som bytt eviga upp- och nedflyttningar mot en stabil tillvara på SHL:s övre halva.

En delförklaring till skåningarnas nya nivå är bröderna Abbott. Cam och Chris är coach respektive general manager i föreningen, som ligger på femte plats i tabellen.

I ett reportage i Sportbladet berättas en historia som beskriver brödernas inställning till hårt jobb väl.

”Chief” Abbott, brödernas i dag 93-årige farfar, drabbades av cancer för tio år sedan. Cam och Chris beslöt sig för att ge honom en gåva modell större.

ANNONS

– Vi bestämde oss för att bygga ett sjöflygplan till honom. Det tog sex år. Men vi klarade av det och vi gjorde mycket från grunden. Cam ska ha mycket credd för att planet blev klart, säger Chris.

Bröderna flyger gärna själva och har ett stort flygintresse. Nu kan även deras farfar flyga över markerna runt släktens sommarhus i södra Kanada. ”Chief” i friskförklarad i dag.

– "Chief" ser våra matcher på datorn och han är en inspiration för oss. Han har upplevt flera krig, ekonomisk depression och lärt oss att aldrig ge upp, säger bröderna.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS