Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/5

Profilerna ställdes mot gamla lagen: "Hade mina bästa år här"

Lias Andersson lämnade HV71 för Frölunda när Robin Figren gick i motsatt riktning. Under torsdagskvällen ställdes de mot sina gamla lagkamrater. – Jag hade en fantastisk tid här, säger Robin Figren.

Efter att förra säsongen tagit slut blev det klart att Lias Andersson lämnade svenska mästarna, HV71 för att flytta till Göteborg tillsammans med Adam Almquist. Samtidigt tog Robin Figren sina väskor och gjorde den motsatta flytten – efter fyra år i klubben.
– Man har många goda vänner i gångarna här. Det är det som är den största charmen att vara tillbaka och få träffa gamla doktorer och folk som jobbar runt om klubben, säger Figren.

Klassisk fråga, hur kändes det?
– Det var speciellt innan … man försöker ju förbereda sig som om det vore en helt vanlig match. Man försöker tänka så. Men det var speciellt att gå av bussen och oavsett om man försöker tränga bort eller inte så har jag sjukt goda minnen härifrån. Antagligen har jag haft mina bästa år av livet i Göteborg. Det är klart att det är speciellt, säger han och fortsätter.
– Det här har folk sagt tusen gånger men när pucken väl släpps, då står man där och gapar och vill vinna.

Inför nedsläpp valde Frölunda att hylla Robin Figren lite extra med en bild på jumbotronen. Något som huvudpersonen själv missade.
– Var det en snygg bild eller? Nej, men det där var jävligt tråkigt att jag missade. Jag hade en fantastisk tid här och saknar det sociala i Göteborg. Jag kommer göra mycket för att hälsa på här. Jag fick ändå äran att vara här i fyra år och då skapar man sig lite tajtare vänner.

Medan Robin Figren sken som en sol och slängde käft med gamle lagkamraten Anton Axelsson var det desto mer dystert i Frölundas omklädningsrum – och hos Lias Andersson.
– Det var la kul … alltid kul att möta polare och så men svårt att säga att det var så jävla kul just nu. Jag tycker att HV vinner välförtjänt, vi slarvar och de gör en taktiskt klok match. Det kändes som om HV hade kollat en hel del på oss. Det märktes.

Läs mer om Frölunda Indians
Mest läst