Powerplay avgörande skillnaden: ”Behöver hitta medicinen”

ANNONS
|

Det som i fjol kändes lika giftigt som en svart änkas toxin har de senaste matcherna varit lika ofarligt som en ilsken vandrande pinne. Frölundas powerplay-motorer hackar.

– Det har varit avgörande i några matcher. Det är egentligen den stora skillnaden mellan lagen. De hittar enkla mål på oss i powerplay och vi är inte lika vassa där just nu, säger Joel Lundqvist.

”För lågt tempo”

Roger Rönnberg talade innan nedsläpp om att spelet i powerplay var en av punkterna laget ville förbättra från tisdagens kvartsfinal. Resultatet gjorde honom inte tillfreds.

– Att få utdelning i PP kan vara en sak som vänder sådana här matcher. Vi behöver hitta medicinen där till nästa match. Visst skapar vi chanser men vi har fortfarande för lågt tempo, säger tränaren.

ANNONS

Motståndarna gjorde två mål i spelformen och Roger Rönnberg menar att hans lag kan lära av västerbottningarna.

– Det är ingen spelare som gör något fel i boxplay vid deras första mål. Det är det vi behöver lära oss i vårt powerplay också. Att ta det skottet och ta den returen, säger han.

”Vi passar bort lägen”

Spelarna var självkritiska efter förlusten.

– Det gäller att skjuta och ta attacken efter. Vi passar bort en del lägen nu. Känslan är ändå att om vi höjer oss några procent där så kommer det här tippa över till vår fördel, säger Joel Lundqvist.

ANNONS