Poängmaskinen om formsvackan: "Måste driva på bättre"

Vanligtvis tillhör han en av seriens bästa spelare - men den senaste tiden har Johan Sundström tappat formen. – Jag har haft en dipp, det är svårt att svara på varför, säger "Sunny".

ANNONS
|

I 1-5-förlusten mot Leksand var poängmaskinen knappast ensam om att stå för en blek insats - men Johan Sundström känner det själv, den fina höstformen finns inte just nu.

– Jag måste driva på bättre. Jag vill vara en ledande spelare, och tycker själv att jag är det stundtals, i höstas var jag det ganska ofta.Men nu efter uppehållet har jag väl inte varit det, jaghar haft en dipp. Det är svårt att svara på vad det beror på.

I samband med CHL-finalen drog Frölundas nyckelspelare på sig en lårskada som tvingade honom att lämna återbud till Sweden Hockey Games. Och efter landslagsuppehållet har Sundström inte stått att känna igen. Men att det är sviterna efter skadan som spökar vill han inte tro.

ANNONS

– Nej, det är ingen ursäkt. Det är inget problem. Jag har en växel till.

"Det är nattsvart"

Snarare tror han att det handlar om att lagetskollektiva självförtroende avspeglar sig även på individerna.

– Vi är inte där just nu. Vi håller klubban lite för hårt, vi har inte självförtroende framför mål.

– Det är nattsvart nu, så klart. Vi blev ordentligt straffade för minsta lilla. Men vi hade lägena. Jag själv också, man har lägen, men nä…

Samtidigt vill han blicka framåt. Och han gläds över att Frölunda får chans till revansch redan på lördagen.

– Det är gött att ha det så, nu får man stänga den här matchen och bara köra på.

ANNONS