Pittsburgh krossade Tampa Bay: "Sådant man drömmer om"

Pittsburgh Penguins var piskat att vinna för att inte åka ur Stanley Cup-slutspelet. Laget svarade för årets match och är nu en match ifrån finalen. – Det är just sånt man drömmer om när man växer upp, säger Patric Hörnqvist till Sportbladet.

ANNONS
|

Efter förlusten i söndags var Pittsburgh illa ute. Tampa Bay hade ledningen med 3-2 i matcher och såg ut att vara på väg mot Stanley Cup-finalen. Då stod de för årets insats när de piskade Tampa Bay med 5-2 i natt.

– Mycket riktigt gör vi vår bästa match i hela slutspelet. De två första perioderna har de i princip ingenting. Jag tror de får iväg elva skott. Och det är ett väldigt bra lag. Som spelar på hemmaplan. Det säger mycket om vad vi kan åstadkomma när vi spelar på rätt sätt, säger Hörnqvist till Sportbladet.

ANNONS

Vilket lag som tar sig till finalen. Det avgörs på torsdag i en sjunde och avgörande match. Motstånd i finalen blir antingen San Jose eller St. Louis.

– Det är inget snack, det är den största match jag någonsin spelat. Det är sånt här man drömmer om när man växer upp och jag ska bara njuta av att jag får vara med om det, säger Hörnqvist.

Tampa Bay–Pittsburgh 2–5 (0–1, 0–2, 2–2)

semifinal 6 i bäst av 7

Tampa Bay: Brian Boyle 2. Målvakt: Andrej Vasiljevsjij 87,9 procent.

Pittsburgh: Phil Kessel, Kris Letang, Sidney Crosby (Patric Hörnqvist), Bryan Rust, Nick Bonino. Målvakt: Matt Murray 93,3 procent.

Publik: 19 092.

3–3 i matcher.

ANNONS