Persson bjöd Lundqvist på flygtur: "Han fick smaka lite"

Christoffer Persson låg inte på latsidan när han mötte sitt gamla lag Frölunda med sitt nya lag, HV71 under torsdagskvällen. Persson satte in en rejäl tackling på Joel Lundqvist. – Han fick smaka lite, säger Persson och skrattar. – Jag är inte helt nöjd med den, säger Lundqvist.

ANNONS
|

Det blev fem säsonger i Frölunda och ett SM-guld i våras för Christoffer Persson. Men den tuffe backen som var bättre än någonsin fick inget förnyat kontrakt. Istället skiljdes han åt Frölunda åt utan att vara särskilt irriterade på varandra.

– Jag känner att jag har fått en stor roll här och ett stort förtroende. Det jobbar jag för att förvalta varje dag. Före och efter match på gymmet, träningarna. Det är upp till mig om jag vill spela mycket. Jag har växt som människa av förtroendet och spelar bättre hockey, säger Persson.

Under torsdagskvällen ställdes han mot Frölunda igen – för andra gången. Första gången var i en träningsmatch inför säsongen. Nu var det på allvar i SHL. Ett möte där Frölunda tillslut kunde vinna efter ett osannolikt självmål av Chris Abbott.

ANNONS

– Det är som det är … det är bara att glömma! Vi får skylla oss själva när vi tar så många utvisningar. När vi spelar fem mot fem så dominerar vi spelet. Det känns surt, säger Persson efter matchen.

Hur var det att möta Frölunda igen?

– Det var kul! Det är alltid roligt att smälla på spelare som man känner …

Du smällde på Lundqvist rejält, han flög ganska bra där?

– Jag har ju lagt på mig lite muskler i sommar så han fick smaka, säger Persson och skrattar.

Flygturen var inget som Joel Lundqvist var särskilt nöjd med efter matchen.

– Jag vet …

– Han kastade ner mig helt där. Det är jag inte nöjd med, säger han och flinar.

För Christoffer Persson innebar förlusten inte bara att HV71 blev utan poäng. Det innebär även att han kommer att bli tråkad av en del gamla lagkamrater.

– Det här kommer jag säkert att få höra … men det kommer fler matcher under hösten och våren!

ANNONS