Pampens oväntade förslag: "Det är nödvändigt"

Det internationella hockeyförbundets president, René Fasel, kommer nu med en radikal idé. Han vill skapa en ny liga med de bästa från både Sverige och Finland.

ANNONS
|

– Det är nödvändigt, säger han.

Tankarna på en europeisk liga fanns för flera år sedan men då blev det aldrig någon verklighet. Istället startades turneringen Champions Hockey League där de bästa lagen från länderna i Europa gör upp om titeln.

Men det internationella ishockeyförbundets president, René Fasel, verkar ha andra planer. På ett panelmöte under Channel One Cup kommer han med ett oväntat utspel. Ett utspel om att starka en ny europeisk liga.

– Jag vet att dessa samtal förekommer med jämna mellanrum sedan flera år. Jag vill påstå att jag är övertygad över att det är nödvändigt att skapa en pan-europeisk liga, säger Fasel på forumet enligt Aftonbladet.

ANNONS

Pampens oro grundar sig på att han inte tycker kvalitén på hockeyn är tillräckligt hög. Något som en ny liga skulle hjälpa.

– Vi har över 100 klubbar i Europa som tävlar på hög nivå. Det är för mycket. Vi har inte tillräckligt många spelare för att fylla ut lagen med. Kanske skulle Sverige och Finland ha en liga med sex lag från vardera nation? Det är en idé.

ANNONS