Oväntad storförlust – och Genoway i slagsmål

Utklassat på resultattavlan – och matchstraff för fightande poängkungen Chay Genoway. Frölunda har ingen bra eftermiddag mot Vienna Capitals.

|

Så här långt på tävlingssäsongen har Frölunda sett hyfsat stabilt ut bakåt, men haft problem framåt. Särskilt spelet i numerärt överläge har klickat.

Trots det kommer FHC till Frölundaborg med sju poäng på tre matcher i Champions Hockey League – och ledning i gruppen.

Men mot Vienna Capitals är det inte mycket som fungerar.

Varken bakåt eller framåt ser det bra ut – och efter två perioder står det 0–3 på tavlan. När Peter Schneider gör något fult mot Chay Genoway i slutet av perioden får vi också se två top scorer-försedda spelare som släpper handskarna och slåss.

Den betydligt större Schneider förlorar dessutom fighten på poäng – och Frölunda tar med sig ett PP in i den tredje perioden. Däremot får bägge spelarna i slagsmålet lämna isen för den här matchen.

Trots en uppryckning i tredje perioden kommer inte Frölunda ikapp, utan inkasserar en förlust. Vid seger hade slutspelsplatsen i CHL varit klar, men det slutar till slut 1–4 i baken.

I matchen får också 16-årige Lucas Raymond göra sin debut för A-laget. Den 2002-födde talangen fick beskedet i går – och hann förstås bli aningen skakig.

Väl i matchen får han inte massor av byten, men är nära att assistera Patrik Carlsson till ett mål och är dessutom på väg igenom försvaret en gång.