Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/4

Otäcka bilderna – här bryter stjärnan armen

HV71 kopplade greppet om kvartsfinalserien mot Färjestad med 2–0 i matcher. Men fick stjärnan David Ullström skakad och Ullström har åkt på ett befarat armbrott.

Lagkaptenen Martin Thörnberg, som har tre SM-guld på meritlistan med moderföreningen, menar att årets upplaga är minst lika bra som tidigare mästarlag.  

HV71 imponerade också stort på måndagskvällen i Karlstad när laget vann med 3–1. Jönköpingslaget leder nu med 2–0 i matcher och har nu kopplat ett rejält grepp om kvartsfinalserien där det är först till fyra segrar som gäller.  

Det började dock olyckligt för HV71 då David Ullström dundrade rätt in i sargen med huvudet före – centern fick sedan utgå skadad och fördes till sjukhus med befarat armbrott.

Presenterade sig

Men efter drygt halva första perioden presenterade sig Martin Thörnberg och gjorde matchens första mål. Detta efter ett mindre lyckat ingripande från Färjestads målvakt Stefan Stéen som var tillbaka mellan stolparna, då Lars Haugen fick spela den första kvartsfinalen efter att ha bänkats åtta matcher i sträck.

- Jag försökte få den på mål bara. Sen touchar den väl på en av deras spelare också, sade Martin Thörnberg till C More i första periodpausen.

HV blev sedan det spelförande laget i andra perioden samtidigt som Färjestad tappade tempot. Men när drygt två minuter återstod av andra perioden styrde John Persson snyggt in ett skott från blå linje, i spel fem mot fyra. Fast glädjen blev kortvarig för karlstadborna. Nästan omgående tog HV71 återigen ledningen när Ted Brithén tryckte in 2-1 i öppen bur efter en målvaktsretur.

Punkterade matchen

Sju minuter in i den tredje perioden punkterade Martin Thörnberg matchen när han avslutade målskyttet.

På onsdag drabbar lagen samma igen i Kinnarps Arena – och då är Färjestads poängkung och förstecenter Johan Ryno tillbaka efter sin avstängning.

Mest läst