"Om vi ska vara ett arbetarlag så ska vi ha sådana tider"

En vecka mellan matcherna. Då får Frölunda ett extra ”träningsläger” mitt under säsongen. – Det känns … man börjar bli riktigt mör, säger Joel Lundqvist.

ANNONS
|

Mellan bortaförlusten mot Färjestad med 7–4 och bortamötet med Växjö på lördag är det en vecka. En vecka där Frölunda dock inte har legat på latsidan. Under måndag, tisdag och onsdag har det varit tre pass om dagen med både fys och is.

– Det är klart det känns lite konstigt, ett sådant här break hade man hellre haft lite längre fram men det är bara att gilla läget, säger Joel Lundqvist och fortsätter.

– Men det känns … man börjar bli riktigt mör

Roger Rönnberg är nästintill lyrisk över sina spelares inställning på träningarna i veckan.

– Det har varit fantastiskt bra energi. Killarna tävlar på riktigt och gruppen sätter sig mer och mer. Det handlar verkligen om att vinna mot den kedja man ställs mot nu. Alla vill vinna alla övningar och allt spel. Tävlingsinstinkten börjar sätta sig, säger han.

ANNONS

Hur många pass har ni kört?

– Vi räknar inte så … för då tycker killarna att vi tränar för mycket. Men vi är klara när en vanlig byggarbetare är klar. Om vi ska vara ett arbetarlag så ska vi ha sådana tider. Vi kör från sju till fyra.

Under torsdagen är dock spelarna lediga i Frölunda. Även om Rönnberg inte kunde hålla sig från ett retas med Lundqvist.

– Vi får väl se om inte Joel har en lagaktivitet planerad för laget, säger Rönnberg.

ANNONS