Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Olofsson stannar – men Andersson kan lämna

Det står nu klart att Victor Olofsson inte flyttar till NHL och stannar därmed i Frölunda. Däremot kan Lias Andersson försvinna – utan att ha spelat en enda match i Frölunda-tröjan ...

Förra veckan gick tidsfristen för Buffalo Sabres ut: Kontrakt eller inte för Frölundas forward Victor Olofsson?

Svaret – nej.

– Han blev inte signad, så det är glasklart att han blir kvar. Det är i fall fall vi väldigt glada för, säger sportchef Fredrik Sjöström.

Det som kvarstår är Lias Anderssons vara eller inte vara i Frölunda.

– De som blir draftade kan erbjudas ett kontrakt fram till mitten av augusti. Jag skulle tippa att Lias går i förstarundan, säger Fredrik Sjöström.

Han och general manager Christian Lechtaler åker över till Chicago för draften – och för att prata med de klubbar som tingar Frölunda-spelare.

– Blir han inte signad till kontrakt så blir han kvar här. Blir han det – så får vi se! Det kan bli så att han spelar här ändå, men det vet vi inte än, säger Fredrik Sjöström.

Han fortsätter: 

– Det känns bra att jag och Christian åker över och är på plats. Då kan vi prata med den klubb som väljer Lias och höra vilken plan de har för honom, hur de har tänkt. Vi kanske inte får ett svar direkt, men det blir viktigt för oss med en indikation.

Lias Andersson själv?

Han har tidigare gjort klart att det är den nya klubben som bestämmer.

– Vill NHL-klubben att jag åker direkt så gör jag det, har han berättat för GP.

Se mer från - Frölunda Indians
Mest läst