Mathis Olimb kan trösta sig med att han utsågs till MVP i CHL.
Mathis Olimb kan trösta sig med att han utsågs till MVP i CHL.

Olimb CHL:s mest värdefulle spelare

ANNONS
|

44 lag har varit med i CHL. Frölundas Mathis Olimb blev utsedd till turneringens MVP, mest värdefulle spelare.

- Det tycker jag är jättehäftigt. Det är något jag är stolt över och jag tror att jag kommer att tycka det är ännu bättre när jag blir lite äldre, när jag får det lite på avstånd, säger han.

Tre spelare var nominerade, alla från finallagen; Luleås målvakt Joel Lassinantti, Frölundas hårdskjutande back Erik Gustafsson och spelfördelaren Mathis Olimb.

Det blev Olimb som fick ta emot utmärkelsen i går kväll. Före finalen hade han gjort 25 poäng på tolv matcher (7+18), bäst i CHL.

ANNONS

Och vi förstår att han har lite svårt att ta in juryns motivering.

Den lyder: "Mathis Olimb har stått för en fantastisk CHL-turnering. Med sitt smarta och kreativa spel leder han Frölundas bästa kedja på ett formidabelt sätt och toppar dessutom den totala poängligan i CHL. Lägg även till ett hårt jobb i det defensiva spelet och Olimb är så nära komplett man kan komma".

Mathis Olimb är ju en passningsspelare av rang som gång efter gång sätter upp kedjekompisarna Andreas Johnson och Max Görtz.

Även i SHL ligger Olimb högt i poänglistan. Han är just nu fyra totalt med 38 poäng (6+32). Många ass som synes, en lagspelare som ofta hittar de mest finurliga vägar för pucken.

Drar man det långt innebär ju priset att är du bäst i Europa?

- Ha ha, nej, nej. Men det har gått bra i turneringen, hela laget har gjort det bra och min kedja har producerat mycket poäng. Det är häftigt att få vara med i en sådan kedja som klickat så bra, säger Mathis Olimb.

ANNONS