Oavgjort i första åttondelen – nu väntar retur i Göteborg

Frölunda körde stundtals över Lugano men fick trots det bara 1–1 med sig inför returen i Göteborg. Ett resultat som grämer Roger Rönnberg.
– Det här är en match vi ska vinna, säger han.

|

Ända sedan Roger Rönnberg klev in och blev tränare för Frölunda Indians har klubbens målsättning varit tydlig.

”Vi ska vinna alla turneringar vi ställer upp i”.

Det har blivit två segrar i Champions Hockey League men förra säsongen tog det slut direkt i slutspelsrundan. Då blev tjeckiska Liberec för starka och slog ut Frölunda efter förlängning i Frölundaborg.

Ett fiasko för Frölunda som även åkte ut direkt i SHL-slutspelet mot Malmö.

Mot schweiziska Lugano började det desto bättre för Frölunda. Ryan Lasch frispelade Rhett Rakhshani som missade. Rakhshani spelade fram Joel Lundqvist men Elvis Merzlikins räddade.

I den första perioden var det spel mot ett mål för Frölunda som skapade chanser på löpande band.

Tim Söderlund kom fri men missade, Sebastian Stålberg fick inte in en retur och den första perioden slutade mållöst, mycket tack vare Elvis i Lugano-målet.

Den andra perioden började även den med en rivstart för Frölunda. Ledningsmålet skulle komma tillslut och det tack vare att Ponthus Westerholm frispelade brorsan Pathrik som lurade Elvis upp på läktaren innan han kunde lägga in pucken i öppen målbur.

I slutet av den andra perioden skulle dock Lugano komma tillbaka. Detta när Gregory Hofmann försökte gå köksvägen och puckande studsade perfekt för Henrik Haapala som kunde peta in pucken trots flera Frölunda-spelare i närheten.

De flesta i Frölunda trodde nog att Patrik Carlsson gav laget ledningen i powerplay. Men det pangskottet tog i ribban och stolpen, vilket videobedömningen visade. Otur för Carlsson, desto skönare för Elvis och hans lagkamrater i Lugano.

Kristoffer Gunnarsson tog en onödig utvisning med endast två minuter och 54 sekunder kvar av matchen. En utvisning som kunde ha blivit kostsam för Frölunda.

Men några fler mål blev det inte i matchen. Efteråt var Roger Rönnberg besviken över att hans spelare inte hade bättre skärpa framför mål.

– Sett över hela matchen är det här en match vi ska vinna om vi har målskyttet med oss. Det är den där sista pricken över i:et som saknas. Men vi ska spela en match till och vi har hittat saker i vårt spel som gör att vi får övertaget mot Lugano, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att killarna gör en jäkla bra start av matchen och spelar slutspelshockey. De lyfter intensiteten ett snäpp till från senaste veckan på hemmaplan.

– Tror handlar mer om målmedveten träning över längre tid med Martin.

Returen mot Lugano spelas 20 november i Frölundaborg. Först då vet vi om det blir vidare spel i Champions Hockey League för Frölunda eller om det blir respass direkt i år igen.

– Det är ett fantastiskt bra utgångsläge. Det här var en svår bortamatch och det visste vi om. Nu behöver vi ödmjukt inse att vi måste göra tre bra perioder till mot Lugano på hemmaplan. Vi kan få dem att se dåliga ut och de kan få oss att se dåliga ut. Men vi värdesätter CHL högt i Frölunda och målet är absolut att vinna, säger Roger Rönnberg.