Nytt matchstraff för Frölunda: "Hoppas han mår bra"

Oscar Engsund blev tredje spelaren i Frölunda att åka på matchstraff. Backen satte in en ful knätackling och fick lämna isen mot Leksand i förtid.

ANNONS
|

Robin Figren åkte på matchstraff för en tackling mot huvudet mot Brynäs i den andra omgången. I nästa omgång mot Brynäs på hemmaplan, var det Jonathan Sigalets tur att åka på matchstraff.

Mot Leksand under torsdagskvällen i Scandinavium var det Oscar Engsunds tur. Den tuffe backen som hämtades från Oskarshamn inför säsongen delade ut en ful knätackling på Tobias Forsberg och fick sätta sig i båset.

Men domarna, Patrik Sjöberg och Mikael Sjöqvist valde att ge Engsund matchstraff för knätacklingen och Engsund fick ta klivet ner i omklädningsrummet.

– Jag hoppas att han mår bra. Jag ser den en gång på jumbotronen och det ser ut som en utvisning. Jag måste titta på den igen innan jag kan uttala mig. Men jag gillar inte att vi sätter oss i den situationen. Jag fortsätter att hävda att vi vill ha våra spelare tillgängliga – inte avstängda, säger Roger Rönnberg.

ANNONS

Status på Forsberg?

– Smällen tar inte på knät. Han har fått en ordentlig lårkaka. Han ska även undersökas i Dalarna under fredagen, säger Michael Svensson, läkare i Frölunda.

Lite senare under torsdagskvällen får GP tag i Oscar Engsund. Backen är djupt ångerfull för det som inträffat.

– Jag är djupt ångerfull för att det blev som det blev. Min intention var inte att skada någon, säger han och fortsätter.

– Jag skrattar verkligen inte åt någon tackling. Jag skrattar åt det som Leksands-bänken skriker åt mig.

Vad skriker de till dig?

– Det vill jag inte kommentera.

ANNONS